Adamlar yakalandı ve farklı ifadeler verdikleri için savcılık tarafından tutuklandı. Bir nevi parayı almadığım kesinleşti. Peki bundan sonra aracı başka kişiden alıp bana verirler mi
Printable View
Adamlar yakalandı ve farklı ifadeler verdikleri için savcılık tarafından tutuklandı. Bir nevi parayı almadığım kesinleşti. Peki bundan sonra aracı başka kişiden alıp bana verirler mi
ilgili araca tedbir konur .
3 kişi iyi niyetli satın alma yaptıysa araba ondan alınarak size verilmez ! ama kötü niyetli satın alma yapıldıysa araba size verilir ve arabada değer kaybı varsa tazminat davası ile tazmin edilir.
eğer ki 3 kişiden size verilmediyse dolandırıcılığa dayalı maddi tazminat yolu giderseniz arabanın bedeli size kanunu faizle
birlikte ödenir
uzun lafın kısası;
suçlu bireyler hüküm alırsa sizde bu hükmü delil göstermek suretiyle hukuk mahkemelerinde tazminat veya sartlar uygunsa arabayı geri almaya gidebilirsiniz :)
SAVCILIK MAKAMINA KANIT OLARAK NELER BEYAN ETTİNİZ LÜTFEN İZAH EDİNİZ ...
Öncelikle geçmiş olsun, bizde aynı şekilde mağdur olup aracını kaptıran birisi olarak davamızın peşindeyiz, uzun soluklu bir süreç olacağı kesin ama peşine bırakmakdıkça farklı yerleden farklı deliller bulunabiliyor, bana bu işi yapan kişiler benden sonra bildiğim 2 kişiye daha yaptılar ve 3 kişi davaları birleştirerek çok daha sağlıklı ve olumlu bir ilerleme alacağımızı düşünüyoruz.
Bana bunu yapan dolandırıcılardan iki tanesi de başka bir davadan tutuklandı ama sonrasında serbest bırakıldı, bizlerin dosyasına o zaman dahil oldular, eninde sonunda hepsi ceazısını bulacak, dediğim gibi uzun olacak ama bu süreçte bu kişiler devam edecekler yapmaya başka kişilere, sürekli araştırma halinde olmak ve başka mağdurlara ulaşmak bu olayın çözülmesindeki en önemli etken olacaktır diye tahmin ediyorum.
Benim aracımda galeriye satılmış ve rehinli şekilde durmaktadır. İstanbul'da bizim olayımız bahçelievler, güngören tarafında oldu. Özel msj dan hangi galeri ve şahıslar konusunda bilgi verebilirseniz, düşük bir ihtimal aynı kişilerin olması ama genede belli olmaz. Belki farklı bir kanaldan birleşme imkanları olabilir.
Tekrar geçmiş olsun.
Merhaba hocam
Gecmis olsun ayni olay bizim de basimiza geldi
Satisi verdik para yok mahkeme tarihini bekliyoruz bir ay sonra mahkememiz var istanbul erenkoye bagli kar otomotiv
Gülhan sarıçiçek
Dosya birlestirmek icin
Ayni yerde dolandirilan arkadaslar mesaj iletisime gecebilir
Merhaba ,
Bizimde başımıza buna benzer bir olay geldi.Sizin konununzda bir gelişme var mı?Nasıl bir yol izlediniz.Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Emre Bey,
Aynı firma tarafından bizde dolandırıldık. Yeni üye olmam dolayısıyla kısa mesaj hakkım bulunmadığından buradan iletiyorum.
Dava sürmekte ise dahil olmak, ve dava detaylarını öğrenmek için yardımlarınızı rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Ne yazik ki dolandırıcılar tarafından bende dolandırıldım.Benim başıma Bahçeşehir'de geldi.Arkadaslar acaba süreç hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Umut var mı yok mu bilgilendirirseniz sevinirim.
Arkadaşlar Merhaba tekrar, uzun süredir foruma girmemiştim ve üye olduğumu unutmuşum. Gün içerisinde oto dolandırıcılığı ile ilgili olarak araştırma yaparken tesadüfen tekrar gördüm :)
Bir sonraki davam bu ayın sonunda olacak ve dolandırıcılığı yapan kişiler Serdar Beşlioğlu, Tevfik Aydın, Suat Yaşırtu, Vedat Turhan, Ergin Aldırmaz, Kandemir Uçar, Cihan İnceyol. Bu şahıslar benim daha sonrasından ulaştığım 3 şahıstan almış olduğum ortak isimlerdir. Vedat, suat ve cihan denilen kişiler en son yaptıkları dolandırıcılık sonrasında cezaevine girdiler ve 1,5 ay sonra vedat bu olayla ilgisi olmadığından serbest kaldı, suat ve cihan cezaevinde, serdar firari yakalama kararı çıktı, sürekli takip ediyorum.
Süreç olarak 1 sene doldu ve sanırım bir o kadar daha devam edecektir. Ama bu şahıslar devam ettiği için eninde sonunda bunların dolandırıcı olduğu davaların birleşmesinden de ortaya çıkacaktır. Peşine bırakmak yok ceza alana kadar devam edeceğim ve irtibatta olduğum kişilerle de elimden geldiğince ortak ilerleyerek herkese faydalı bir süreç yaratmaya çalışmaktayım. Dolandırıldıktan kısa süre içinde bu şahıslar tutuklanırlar ise direk aracınızı geri verip cezaevinden çıkıyorlar, bu şekilde 2 kişiyi tanıyorum aynı şahısların dolandırdığı, tabiki bizim davalarda da isimleri geçip dahil olduklarında içerden çıkamayacaklarını düşünüyorum. Telefon kayıtları vs. birçok delil ekleme durumunuz oluyor dava devam ettikçe önemli olan peşini bırakmadan sürekli araştırma yapıp başka mağdur keşke olmasa ama başka mağdurlara ulaşmaya çalışmak.
Ben bu şahısların başkalarını dolandırmalarını engellemek adına artık yola devam ediyorum. Tabi ki haklıyım ve aracımı da geri alma umudum var. Elbet bu şahısların ceza alacaklardır. Bu kadar mağdur olup ellerini kollarını sallayarak aynı şekilde dolandırıcılığa devam edemezler. Sadece süreç çok geç işliyor ve mecburen beklemek durumundayız. Eğer ortak bir şahıs ismi var ise özelden irtibat numaranızı yazarsanız detaylıca görüşebiliriz. Veya dün yazan renovica arkadaşımıza yardımcı olabileceğim bir konu olması muhtemel düşünüyorsn irtibat numaranızı yazın dönüş yaparım.
Saygılar.
Sayın cmg bende ne yazik ki sürecin geç işlemesinden şikayetçiyim.
Adresleri,isimleri daha önceki dolandırıcılık dosyaları bilinmesine rağmen ne yazik ki bir türlü ekip gidip adamları yakalamıyor.
Bu süreçte belkide 5-6 şahısın daha canını yaktılar.
Nerdeyse yalvardım tek tek adreslerini buldum ama nafile gidip almak zor geliyor.
Benim olayım biraz farklı şu özel mesaj bir açık olaydı rahatça iletişime geçerdik sabırla 29 mesajı dolduracağım.
Merhabalar tekrar, metindiyadin45@gmail.com adresine mail gönderiminde bulunursanız tel numaramı vs. verebilirim üzerinden konuşabiliriz detaylıca olaylar hakkında. iyi günler.