Cevap: yeşil pasaportu öğrencilik bittiği halde iade etmeyip yurtdışına gitmek
yani yorumları okudum fakat siz bu insandan ne istiyonuz acaba cok merak ettim yani çünkü bu adam size birşey yapmadı ise uğraşmassınız bu adam size kesin birşey yapmış olmalı...
Cevap: yeşil pasaportu öğrencilik bittiği halde iade etmeyip yurtdışına gitmek
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Pasaportun üzerinde bir geçerlilik tarihi var öyle değil mi? Bu tarih te 25 yaşın tamamlandığı artık 25 olunmayan 26.yaşa girildiğinden bir önceki gün.
Yeşil pasaport verilme şartlarında arananları yeşil pasaportu kullanabilme hakkıyla karıştırıyorsunuz sanki.
Çalışmamak, ebeveynle birlikte yaşıyor olmak, öğrenci olmak, evlenmemiş olmak.. bunlar yeşil pasaport sahibi kişinin çocuğu için yeşil pasaport başvurusu sırasında aranan şartlar. Bu şartları başvuru sırasında sağlayanlara 25 yaşına kadar geçerli pasaport veriliyor.
Yeşil pasaport hakkının bitiş tarihi okulun bitiş tarihi değil, 25 yaşın tamamlandığı tarihtir. Yani: okul bittiğinde pasaportu iade zorunluluğu yoktur.
Evlilik, çalışıyor olmak pasaportun kullanım hakkını sona erdiren durumlar. Yurtdışında evlendiğini, çalıştığına dair delillerinizle birlikte pasaport şubesine-polise şikayette bulunabilirsiniz. Böylelikle, eğer hala 25 yaşını aşmamışsa, yeşil pasaportunun geçersizliği sağlanır, yurda girişte te geçersiz pasaportla giriş yapmaya kalktığında pasaport polisi tarafından gerekli işlem yapılır.
25 yaşını geçtiyse, yada artık yurda geri dönmeyecekse, zaten elindeki pasaport artık geçersiz olmasına rağmen o ülkede yaşamına devam edebiliyorsa, zaten o ülkede kalabilmek için geçerli bir hak kazandırıcı durumu var demektir, ya o ülke vatandaşı olmuştur, ya da başka bir yolu bulunmuştur. Bu durumda da o kişi ülkeye tekrar Türk vatandaşı olarak giriş yapıncaya kadar yapılabilecek bir şey olamaz zaten.
Merakımı affedin ama, bu kadar ince noktaları bilebildiğiniz tanıdıkla böylesine bir hesaplaşma yoluna girmeyi düşündürtecek ne yaşadınız acaba?
konu biraz eski ancak sormak istediğim kısım burada mevcut olduğu için başlık açmak istemedim.
burada benim sormak istediğim konu yeşil pasaportun geçerliliği devam ederken öğrencilik durumunun bitmesi yani mezun olma halinde yeşil pasaportun kullanımı. Bu durumda kullanıma devam edilinebilir mi acaba? Siz bu hakkında devam ettiğini belirtmişsiniz sanırım ancak birkaç yerde geri iade edilmesi gerektiğini okudum emin olmak için sormak istedim.