Cevap: Apartman Sakinlerinin Gürültü Çıkarması
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Akvaryum üst katta ceceli341. Anladığım kadarı ile, üst kat komşusu, kendi dairesi sınırları içindeki duvarın bir kısmını yıkmış.
- - - Updated - - -
Komşunuzun yapacağı gerçekten çok basit birşey. O kadar duvar yıkıp akvaryumla uğraştıysa, o hava motorunuda ses ve titreşim açısından izole etmek zor olmayacaktır. Ailemle kaldığım evde, odamda akvaryum vardı,(~120lt) hava motorunun sesi rahatsız etmesin diye, altına ekstra kauçuk ayaklar koymuştum, başka bir kolinin içine motoru ses izolasyon malzemesi ile koymuştum. Aynı odada ses duymuyordum.
Fixit ve ceceli kardeşim teşekkür ederim.
biraz daha bekleyi ses için ne yapacağını göreceğim sonra duruma göre hareket edeceğim gibi duruyo.
Peki komşum bu basit işlem için bile beni uğraştırısa yapabileceğim ne olur şimdiden ona göre önlem alayım vede hareket edeyim diyorum.
Öncelikli olarak e vinde proje harici yaptığı bu durumun beni rahatsız ettğini belediyeye bildirebilirmiyim.
Diğer yandan ses ne kadar gelsede sanırım 65 db üsütünde değil netten baktığım kadarı ile bağıran bir insan bile ancak 65 db yi aşıyor.
teşekkür ederim.