Cevap: Yöneticinin huzur hakkı
Sitenin gelirlerinden dolayı, oturanlar bir aidat ödemiyor, yöneticiler de diğer oturanların zaten ödemediği aidatı ödememek karşılığında 8 asansorlü , güvenlikli bahçıvanlı vs büyük bir sitenin yönetimini bila ücret yapıyorlar ve bu da olması gereken sizce, ilginç.
ortalama 60 daire olsa, her dairede ortalamada 3 kişi olsa, 180 kişi, 180 farklı ses.
Kimi kapıyı açık unutur, biri gider yöneticiye çatar uyar insanları diye, bir başkası açık unutulan kapıya kızıp kapıyı çarparak kapatır babasının evinin kapısıymış gibi, kapı kırılır, bozulur , herkes yöneticiye çatar ne biçim iş yapıyorsun diye.
Kapısının önündeki aydınlatma lambası bozulur, yönetime çatar, üst katındaki gürültü yapar yönetimden müdahale etmesini ister.
Kimi arabasını uygunsuz şekilde park eder, yöneticiden otoparkçılık yapmasını ister, diğeri uygunsuz park edilmiş araçlara kızar otoparkın girişini kapatacak şekilde park eder aracını , diğeri de gider yoneticiye çatar o arabayı oradan çektirmesini ister, zabıtalık yaptırmaya kalkar.
Kimi üst kat terasa kuşlar için ekmek atar ( hem de yıllarca) diğeri üst katına gelen kuşların pisliğinden rahatsız olur, çözüm yöneticiden beklenir. Miasfiri gelir araçla, otoparka bırakır arabasını, bir sonraki gün bir başkasının misafiri gelmiştir ve aracını park etmiştir birinin her zaman park ettiği yere, vay efendim yönetici bulsun çözümü, gelenin misafirini takip etsin aracını otoparka parkettirmesin. ...
Velhasıl, yöneticilik zor iş, hele ki kalabalık grupların yaşadığı ortamlarda. Çok kimsenin yapmayı gözünün yemediği bir işi yapmakta olan insanlara , kendilerinin yapma cesareti olmayan işleri yapabilenlere karşı biraz daha insaflı düşünmeleri gerek aslında.
Cevap: Yöneticinin huzur hakkı
@ceceli341 tabi ki yaptığı hizmetin bir bedeli olmalı ama 640 tl bana çok gelmişti açıkçası, bilemiyorum işi yapana sormak gerek bir de tabi.
bir de gereksiz olduğunu düşündüğüm (ve çoğu kişinin aynı şekilde düşünüp "ne gerek vardı" dediği) bazı işlemler için ayrıca para toplandı, iki üç yılda bir kaldırım taşlarını yenileyip ihaleyi hep aynı şirkete veren belediye örneği geldi aklıma:) konuyu ondan dolayı açtım biraz da, yöneticinin aldığı ve harcadığı para nasıl belirleniyor, denetleniyor öğrenmek istedim.
@fixit para almadan kimsenin yöneticilik yapacağını zannetmiyorum:)