Olay eğitim hizmetinden ziyade bir ticari ilişki.
Bedeli karşılığında eğitim hizmeti veren bir kurum karşınızdaki, bedelini ödeyebildiğiniz hizmeti sunar, sunduğu hizmetin karşılığını almak tek beklentisidir. Suçlayamazsınız bu konuda bence.
Printable View
Ben olayda her hangi bir suç ve suçlu olduğunu düşünmüyorum.Olayı zorlayarak okulun suçu var eğitim hakkımı gasp ediyor dersek o zaman şöyle zorlama bir mantıkta ortaya çıkabilir.Ben bir eğitimci olduğum için bu şekilde özel üniversite olarak hizmet veren kurumlara yönelen öğrenci velilerine şunu tavsiye ediyorum;
Okulun yıllık bedeli 10bin usd, siz 4 yıllık bu okul için bankaya 40bin usd koyabiliyor(tamamen 4 sene boyunca eğitim için ayrılmış ve bekleyecek)ve ilerde mağduriyet olması engelleyebiliyorsanız(çocuğunuzun geleceği söz konusu) özel okul düşünün diyoruz.Bu konuda hassas bazı velilerinde bu şekilde yaptığını da sıkça gördük.
Yani bu kadar zorlama yapılırsa bu ücreti ödemesi gereken ve ödeyemeyen kişi de suçlanabilir.Ama dediğim gibi ben ortada suç yada suçlu olduğunu düşünmüyorum.Bir şekilde bir çıkış yolu aramak maddi bir adım atılamazsa başka bir okula burun kıvırmayıp geçiş yapmak/yapmaya çalışmak mantıklı seçeneklerdendir.
Sizin açınızdan çözüm yatay geçiş yada başka birinden parayı bulup yatırıp. O borç aldığınız kişiye taksitler halinde ödemek. Yada bir yakınınız yada tanıdığınız, sizin için kredi alıp siz o krediyi ödeyeceksiniz.
Kaydınızı dondurun