Cevap: icra mahkemesinden gelen evrak
Sizin evdeki hisenizede haciz gelir.
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
sayın hocam şu bilgiyi size aktarmam gerek şimdi benim babamla beraber ev için kredi çektiğimizde banka tapuyu yarı yarıya ikimizin üstüne yaptı bu evin %50 benim üstüme gözüküyor ama suan halen bankaya ipotekli ve 5 senesi var dilekçede gayrimenkulum yoktur yazıyor yanlış beyandan sıkıntı çekmeyelim bunu nasıl yapabiliriz bu ev bizim tek evimiz ve halen yapıkredi bankasına ipotekli...
Dikkat : !!! yarın dilekçeyi götürüp versem beyan tarihinin üzerinden 15 gün geçti orda sıkıntılı bir durum yaşarmıyım acaba
Gayrımenkülüm yoktur derseniz tabii ki yalan beyan vermiş olursunuz. Anlattığınız şekilde bankaya ipotekli evin %50 hissesi gibi yazmalısınız.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Gayrımenkülüm yoktur derseniz tabii ki yalan beyan vermiş olursunuz. Anlattığınız şekilde bankaya ipotekli evin %50 hissesi gibi yazmalısınız.
hocam ben hazırladım dilekçemi bi bakarmısınız herhangi bir problem teşkil eden cümle varmı
18 ci İcra Müdürlüğü ‘ne ANKARA
DOSYA NO : 2015/12230
MAL BEYANINDA BULUNAN BORÇLU : FATİH KARAPINAR
KONU : Mal beyanımdır.
AÇIKLAMALAR :
1- Alacaklı tarafından yukarıda Esas No : 12230 Su Ve İcra Müdürlüğü Belirtilen İcra Dosyası İle Aleyhime Yapılan İcra Takibi İle İlgili Olarak Yasal Zorunluluk Gereği Mal Beyanımı Bildiriyorum.
2-Üzerimde %50 Taşınmaz Bankaya İpotekli Evim Vardır. (Halen Borcunu Ödemekteyim. Ve Tek Meskenimdir.)
3- Borcu kabul ediyorum. Ancak ödeme gücüm bulunmamaktadır. Başka Üzerime kayıtlı hiçbir menkul ya da gayrımenkul bulunmadığı gibi senete göstermiş olduğum adresimdeki BÜTÜN EV EŞYALARI BANA AİT OLMAYIP ANNEME VE BABAMA AİTTİR. Üçüncü Şahıslarda Her Hangi Bir Hak Ve Alacağım Bulunmamaktadır.
4-Geçimimi SÜTAŞ A.Ş Şirketinden Aldığım 1450 TL MAAŞ İle Sağlamak tayım.
5- Aldığım Maaşımın 4/1 Kesilmesini ,(Almış Olduğum PRİM & SOSYAL YARDIM Ücretlerin Şahsi Adıma Saklı kalması kaydı ile)
ARZ/RİCA Olunur.
Gereği Bilgilerinize ARZ Olunur.
TALEP SONUC : Mal beyanı dilekçemin kabulü ile dosyaya konulmasını saygılarımla talep ederim.
Alıntı:
sayın hocam şu bilgiyi size aktarmam gerek şimdi benim babamla beraber ev için kredi çektiğimizde banka tapuyu yarı yarıya ikimizin üstüne yaptı bu evin %50 benim üstüme gözüküyor ama suan halen bankaya ipotekli ve 5 senesi var dilekçede gayrimenkulum yoktur yazıyor yanlış beyandan sıkıntı çekmeyelim bunu nasıl yapabiliriz bu ev bizim tek evimiz ve halen yapıkredi bankasına ipotekli...
Dikkat : !!! yarın dilekçeyi götürüp versem beyan tarihinin üzerinden 15 gün geçti orda sıkıntılı bir durum yaşarmıyım acaba
BEN SİZİN BEYANLARINIZA BAKARAK MAAŞINIZ HARIÇ MALIN MÜLKÜN TAPUDA HİSSE SAHİBİ OLMADIĞINI BELİRTEREK DİLEKÇEYİ KOYDUM.
o yüzden dilekçeye hisseli tapu yeriniz olduğunu demekle mecbursunuz demesen hapis alırsınız !
bekleyin dilekçede düzenleme yapıyım :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
hocam ben hazırladım dilekçemi bi bakarmısınız herhangi bir problem teşkil eden cümle varmı
18 ci İcra Müdürlüğü ‘ne ANKARA
DOSYA NO : 2015/12230
MAL BEYANINDA BULUNAN BORÇLU : FATİH KARAPINAR
KONU : Mal beyanımdır.
AÇIKLAMALAR :
1- Alacaklı tarafından yukarıda Esas No : 12230 Su Ve İcra Müdürlüğü Belirtilen İcra Dosyası İle Aleyhime Yapılan İcra Takibi İle İlgili Olarak Yasal Zorunluluk Gereği Mal Beyanımı Bildiriyorum.
2-Üzerimde %50 Taşınmaz Bankaya İpotekli Evim Vardır. (Halen Borcunu Ödemekteyim. Ve Tek Meskenimdir.)
3- Borcu kabul ediyorum. Ancak ödeme gücüm bulunmamaktadır. Başka Üzerime kayıtlı hiçbir menkul ya da gayrımenkul bulunmadığı gibi senete göstermiş olduğum adresimdeki BÜTÜN EV EŞYALARI BANA AİT OLMAYIP ANNEME VE BABAMA AİTTİR. Üçüncü Şahıslarda Her Hangi Bir Hak Ve Alacağım Bulunmamaktadır.
4-Geçimimi SÜTAŞ A.Ş Şirketinden Aldığım 1450 TL MAAŞ İle Sağlamak tayım.
5- Aldığım Maaşımın 4/1 Kesilmesini ,(Almış Olduğum PRİM & SOSYAL YARDIM Ücretlerin Şahsi Adıma Saklı kalması kaydı ile)
ARZ/RİCA Olunur.
Gereği Bilgilerinize ARZ Olunur.
TALEP SONUC : Mal beyanı dilekçemin kabulü ile dosyaya konulmasını saygılarımla talep ederim.
dilekçedeki 5 maddeyi silerek tapu bilgilerini ekliyerek ( adres gibi ) ve DİLEKÇE başlığı BÜYÜK HARFLE YAZARAK dilekçeyi ilgili müdürlüğüne vermende hiç bir sorun yoktur.
%50 hisse tapuna haciz gelir ama satılıp paraya çevrilmesi için artan kalan paradan o hisse oranında yeni hisseli tapulu ev almaya uygun olaçak bu uygunluk yoksa SATILIP PARAYA ÇEVRİLMESİ ÇOK ZOR
- - - Updated - - -
AYRI BİR DİLEKÇE İLE ;
İİF KANUNU İNCELEDİM anladım ki BORÇLU maaşına haciz talebinde bulunma hakkı vardır 1/4 için :)
EKLİYİM :)
ANKARA 18 İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE
DOSYA NO:2015/12230
Tarafımın aleyhime yapılan icra takibine nedeniyle tarafıma verilen yukarıda numarası yazılı dosyama öncelikle kapak hesabı yapıldıktan sonra tarafıma ait olan borçumu ödenmesini sağlamak amacıyla SSK çalıştığım …………….. LTD ŞTİ ünvanlı işyerinde (Adres:………………..) aktif sigortalı çalışmakta olduğumdan dolayı iş yerinden almış olduğum 1450 tl maaşıma haciz müzekeresi gönderilmesi suretiyle 1/4 haciz koyulmasını saygılarımla talep ediyorum.
BORÇLU ADI SOYADI
İMZA :ok
Mal beyanında bulunmanıza gerek yok,bu konuda mal beyanında bulunmadığınız için disiplin hapsi cezası uygulanmıyor.
Avukatla görüşüp taksitlendirme talep edin, veya maaş haczine zaten gidilecektir, 1/4ünden biraz daha fazlası miktarın kesilmesine dair muvafakat verebilirsiniz.
Rakam çok yüksek değil, olabilecek en akıllıca yol ; bir yakınınızdan temin edip borcu kapatmak ve sonrasında yakınınıza aldığınız borcu geri ödemek olacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mal beyanında bulunmanıza gerek yok,bu konuda mal beyanında bulunmadığınız için disiplin hapsi cezası uygulanmıyor.
Avukatla görüşüp taksitlendirme talep edin, veya maaş haczine zaten gidilecektir, 1/4ünden biraz daha fazlası miktarın kesilmesine dair muvafakat verebilirsiniz.
Rakam çok yüksek değil, olabilecek en akıllıca yol ; bir yakınınızdan temin edip borcu kapatmak ve sonrasında yakınınıza aldığınız borcu geri ödemek olacaktır.
ama icrs evraginda hapis cezasi yazıyor onu goze alamam is yerim dende olmayayim
Alıntı:
Çıplak maaşınızın dörtte biri ve prim v.s. gibi ek ücretlerin tamamı kesilir. Ama zaten borcun ödenmesi yılarca sürmeyecek. Bu yüzden biraz sıkışsanız da çabuk bitmesi ve kurtulmanız daha iyi.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Çıplak maaşınızın dörtte biri ve prim v.s. gibi ek ücretlerin tamamı kesilir. Ama zaten borcun ödenmesi yılarca sürmeyĺecek. Bu yüzden biraz sıkışsanız da çabuk bitmesi ve kurtulmanız daha iyi.
anladimda hocam prim vs gibi ucretlerin kesilmemesi icin hicmi bir yol yok acaba