Borçlu olan sizsiniz, eşiniz değil. eşinizin üzerindeki yüzüğü haczedemezler
Printable View
Dostlar bu konuda çok şey bildiğimi sanmama rağmen bugün yakın arkadaşımın yaşadığı bir olayda ne yapılacağını bilemedim.Demek ki o kadar bilgili değilmişim onu anladım.İş işten geçti ama bilgilendirirseniz sevinirim..
1-Evde tek tv var.(plazma).İcra memuru tek tv haczedilemeyeceği halde plazma tv nin lüx eşya sayılacağını söyleyerek,borçlunun yaşamını devam ettirmesi için lüzumlu eşya sayılamayacağını söyledi.Haczine karar verdi.Borçlu o an(haciz esnasında) ne yapmalı?
2-Borç eşinin üzerine..Eşi ondan habersiz taksitli satış sözleşmesi ile evlenecek olan kardeşine eşya almış.Kardeşi ödemeyince eve gelmişler.Bildiğimiz kadarıyla eşinin de rızası olduğuna dair imza atması gerekliymiş..Bu durumda icra memurunun evdeki,faturası durumdan habersiz olan eşin adına olan eşyaları haczetmeye hakkı var mı?İcra memuru yinede haczetmeye kalkarsa bu sefer ne yapılmalı.Haciz tutanağına imza atmamalı mesela?
Tam olarak anlamadım başınıza ne geldi hiç bişey için geç değil... Şahsen benim evimde 3-5 parça eşyaya göz dikerlerse o maaş kesinitisini de yaptırmam ömür boyu sigortasız çalışmayı göze almışım zaten bu ülkede sigorta ne işe yarar ki...65 te kör topal olduğumda 3-5 kuruş para vercekler diye damarlarımızı çatlatıyoruz. Akıllı olsunlar her ay maaşımı kesip borcu kapatsınlar razıyım ama üçkaata üçkaat bu dünya böyle. ALLAH herkese yardım etsin borcu olanlara inanın çok zor çook...