Cevap: Park halinde bulunan aracın çekilmesi
Özel mülk içinde park etmiş başka araçların çıkmasını ya da özel mülke giriş çıkışları engellediğinde çekilir. Sizin sorununuz, başkalarının oraya park edebiliyor olması. Yapılması gereken siz oraya gelip başkasının park ettiğini görünce o arabayı kaldırtmak idi. Tabii bunu yapabilmek için, o alanın özel mülk olduğu anlaşılacak şekilde işaretlemeniz gerek. O zaman park parası çekici ücreti ile o uğraşacaktı ve siz haklı olacaktınız. Şimdi ise iş oldukça karışık. Zira diğer araba çıkabiliyor olsaydı yarım saat uğraşıp sizin arabanızı çektirmek yerine çekici çağırmazdı diye düşünecektir karar verecek olan.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Özel mülk içinde park etmiş başka araçların çıkmasını ya da özel mülke giriş çıkışları engellediğinde çekilir. Sizin sorununuz, başkalarının oraya park edebiliyor olması. Yapılması gereken siz oraya gelip başkasının park ettiğini görünce o arabayı kaldırtmak idi. Tabii bunu yapabilmek için, o alanın özel mülk olduğu anlaşılacak şekilde işaretlemeniz gerek. O zaman park parası çekici ücreti ile o uğraşacaktı ve siz haklı olacaktınız. Şimdi ise iş oldukça karışık. Zira diğer araba çıkabiliyor olsaydı yarım saat uğraşıp sizin arabanızı çektirmek yerine çekici çağırmazdı diye düşünecektir karar verecek olan.
Sayın editörüm , araç ile hiç bir şekilde uğraşılmamış. Kamera görüntülerinde de ekip geliyor , bekliyorlar aracımın ön tarafına gidilse elinde bulunan el feneri ile kartviziti görecek ama gidilmiyor. 30 dk dolmadan ben geliyorum. Aracımı ilk olarak çekiciden indirtip , memur ile konuşuyorum. Bana çekici ile ilgili bişey yapamayacağını dalga geçer bir vaziyette belirtti. Yanımda bulunan nişanlım da diğer memura buranın ofisime ait olduğunu beyan ettiğinde dalga geçer gibi gülmesi ve yanıt vermemesi. O kafe müşterisininde araç çekilir çekilmez basıp gitmesi olayıdır.
Kimsenin size ulaşma zorunluluğu yok.Hele ki hatalı bir park/trafiği veya diğer araçları engelleyen bir park durumu olduğu düşünülüyorsa.Kendinize ait park yerini belirlemeli ve ona göre özel alanla kamuya ait alanı ayırmalısınız.Yoksa buna benzer karışıklıklar yaşamanız ihtimal dahilinde.Şu dakikadan sonra bu kadar basit bir olay için(2 gün sonra gitsek aracı çekin diyen de çekicide olayı belki hatırlamayacak) güvenlik kameralarının dakika dakika inceleneceği, sınırların uzmanlar tarafından belirleneceği(özel alan/kamu alanı), bilir kişiler tarafından bu araç buradan zaten çıkabilirdi boşa çekilmiş benzeri bir raporun hazırlanacağını beklemek pratikte olabilir bir gerçekliği beklemek olmaz görüşündeyim.Dediğim gibi özel alan uygun şekilde ayrılır otomatik kapı/bariyer kullanılırsa benzer karışıklıkların önüne geçilecektir.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Kimsenin size ulaşma zorunluluğu yok.Hele ki hatalı bir park/trafiği veya diğer araçları engelleyen bir park durumu olduğu düşünülüyorsa.Kendinize ait park yerini belirlemeli ve ona göre özel alanla kamuya ait alanı ayırmalısınız.Yoksa buna benzer karışıklıklar yaşamanız ihtimal dahilinde.Şu dakikadan sonra bu kadar basit bir olay için(2 gün sonra gitsek aracı çekin diyen de çekicide olayı belki hatırlamayacak) güvenlik kameralarının dakika dakika inceleneceği, sınırların uzmanlar tarafından belirleneceği(özel alan/kamu alanı), bilir kişiler tarafından bu araç buradan zaten çıkabilirdi boşa çekilmiş benzeri bir raporun hazırlanacağını beklemek pratikte olabilir bir gerçekliği beklemek olmaz görüşündeyim.Dediğim gibi özel alan uygun şekilde ayrılır otomatik kapı/bariyer kullanılırsa benzer karışıklıkların önüne geçilecektir.
Sayın editörüm , özel mülk kilitli taş ile sınırlandırılmış bir alan (resim dede göreceğiniz şekilde) , Trafik kanunda Hatalı park / trafiği engel teşkil edecek bir durum ve ya yola tecavüz olmamıştır. 22:23 esnasında Görevli trafik ekibi geliyor bundan 21 dk sonra 22:44 de çekici geliyor. Aracım bağlanıyor. 22:48 esnasında da çekicinin üzerinde rampada yarı halde çekilmiş aracımı görerek ben geliyorum. Hatalı park veya trafiğin akışını aksatmış olsa aracım tamam bir de görevli memurların aracın fotoğrafını çekerek bir bildiri ile 30 dk bekleme sonunda aracın çekileceği bilgisine ulaştım. Birde şu bilgiyi ekleyeyim aynı durumu bir erkek yapmış olsaydı yani şikayet etmiş olsaydı bu şekilde müdahale edilmiyecekti. Maksadım bayan erkek olarak ayrım yapmak değil ama 25.dk da nasıl olur da bu şekilde müdahale olur.
http://i.hizliresim.com/lyrVEp.jpg
Acilen kaldırım - park alanı sınırına bir bariyer / duvar / kapı v.s. bir şey koyun. Haklı iken haksız duruma düşürüyor sizi.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Acilen kaldırım - park alanı sınırına bir bariyer / duvar / kapı v.s. bir şey koyun. Haklı iken haksız duruma düşürüyor sizi.
Sayın Şenol bey nasıl haklı iken haksız duruma düşürüyor anlamadım. Bu gördüğünüz alanın apartmana ait bir alan olduğu apaçık ortada , oraya parkeden kişi veya kişilerin bu durumu anlamaları bu kadar zor olamaz. Benim oraya uyarı tarzı v.s. asmamın veya asmamamın beni nasıl haklı iken haksız duruma düşüre bileceğini söylermisiniz.
Biz binanın önündeki plakasız aracı 6 ay çektiremedik. Üstelik araç icralık diye ihbardada bulunduk, şüpheli diyede. Bimerden 155 den hiçbirşey fayda etmedi. Siz bu resimdeki hangi alana park ettiniz?
Kilit taşı ile döşeli alana aynı vaziyette park ettim.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Hatalı park ettiği ve çekilmesi gerektiğine inanılan bir aracın çekilmeden önce plakadan sahibine telefon edilip biz aracınızı çekiyoruz size de haber verme zorunluluğunuz olduğu için aradık gibi bir şeyin olacağını/olması gerektiği bilgisini nereden edindiniz.
Benim yaşadığım şehirde belediye heryeri kilit taşlı, alçak kaldırımlı yollar yaptı. Şimdi herkes kaldırıma park ediyor. Yayalarda yollardan yürüyor artık. Eskiden kaldırımlara park bile edemezdiniz. O günün Belediye başkanı şimdinin ekonomi bakanı zat, bundan yakınanlara kaldırıma park edenlerin camını kırın diye akıl vermişti. Binanın otopark girişini kapatacak şekilde park eden araçları trafiğe bildiriyoruz. bize aracın sahibinin telefonunu veriyorlar. Telefon kayıtlı değilse 3-4 saat bekleyin gelmezse çekeriz diyorlar. Aracın sahibini arasanızda fark etmiyor. Nasılsa aracım çekilmeyecek diye hemen gelemem çarşıda alışveriş yapıyorum 1 saatten önce gelemem diye cevaplıyor. Bizde usulü öğrendik polis gibi sert ve emredici şekilde arıyoruz. O zaman adam kan ter içinde koşturarak geliyor.
Şimdi üyenin sözlerinden yasak yere park etmek suç değil ayıp haline gelmiş. " Araç sahibi Çekmezse bir ara gelir çekeriz."
- - - Updated - - -
Alıntı:
fthgck rumuzlu üyeden alıntı
Kilit taşı ile döşeli alana aynı vaziyette park ettim.
Ben özel mülkteki araca karışamıyorlar diye biliyorum. Elinizde kamera görüntüleri var ise bence dava açın.