Cevap: Küfür Eden Zorbalık Yapan Kapıcıya Ne Gibi Yaptırımlarda Bulunulabilir ?
Soruyu soranın apartmanında yönetici kapıcıya ödenen ücrete hiç karışmıyor. Kapıcı kendi açıktan topluyor. Yani yönetici eleman çalıştırıyor değil.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
1-Kapıcı dairesinde kiracı olarak kalıyorum. Herkes gibi Kendi temizlik günlerimde apartmanı temizlerim. Apartmanda çalışmıyorum. Apartmanda yaşayan biriyle husumetimiz var. Kapıcı dairesinde kaldığımdan seni şikayet ederim onlarda seni kiracı olarak kaldığın daireden çıkarırlar diye beni tehdit edip duruyırdu vs vs vs. Apartmandakiler ile anlaşıp iyi bir rakam alır aynı düzene devam ederim.
2-Kapıcı Apartmanda çalışıyorum evet sigortamı yapmıyorlar der ve kanuni süreç işler. Bingo artık sigortalı daha yüksek maliyetli maaşlı bir elemanınız olur.
Vergiden istisna ama sigortadan istisna değil. Cezalarla ilgili tespitleriniz doğru. Bunun kat maliklerine yükü çok fazla olur.
Hukuka aykırı olarak kapıcı tutma meselesine gelince olaylar nasıl gelişir bilemem ama, Kapıcının işvereni kat malikleridir. Kat malikleri işe alır ve çıkarırlar. Kapıcının maaşını zaten yönetici ödemiyor yani yönetici kimseyi işe almışda değil. Kapıcı dairesinde durmasında ise daha önce kiraya verilmiş olabilir. Kat malikleri yetkilendirmedikten sonra yönetici kapıcı dairesinin kirasınıda toplayamaz. Yani yönetici her halukarda bu işten yırtar. Yırtmasada ne olabilirki?
1 madde gibi beyan ederse SGK ŞİKAYET ETMENİN kıymeti harbiyesi kalmaz !
en güzeli apartman yönetimine detaylı bir ihtar çekmek buna ek olarak SAVCILIĞA HAKARET ETTİĞİ İÇİN SİKAYET ETMEKTİR
ihtara cevap gelmese savcılıktaki evrak numarasını almak suretiyle sulh hukuk mahkmesinde hukuka aykırı davranıslar içerdiği için dava etmek.
(dilekçeyede cevap verilmeyen ihtarıda ek yapınız )
cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Ancak gürültü ve hakareti nasıl ispatlayabilirim ? ve bir avukat olmadan bu mahkeme sürecini tek başıma yürütebilmem mümkün mü ? çünkü öğrenci olduğum için avukat ücretini karşılayabilecek durumda değilim.artık öyle bir durumdayım ki yeter ki gürültü yapmasınlar gece gündüz hakarete küfre sesimi çıkarmayacağım...
merak ettiğim bir diğer konu ise sgk'ya şikayet durumunda ev sahibi beni evden atabilir mi ? 1 senelik kontratım var ve kiramı geciktirmeden ödüyorum.
Bir de iş güvenliği yasasına göre apartmana ekstradan ceza gelebiliyormuş. İş güvenliği yasasıyla ilgili yapılabilecek birşeyler var mıdır ?
- - - Updated - - -
ayrıca madde 1 deki gibi bir savunmaya geçebileceğini pek sanmıyorum çünkü fazlasıyla cahil biri.Yetkililer geldi mi zaten eli ayağına dolaşır.
Sgk'ya şikayet durumunda daire başı ne kadar ceza gelir tahminen ?