Cevap: Arızalanan ikinci el para iadesi geldi, parayı fatura sahibi ödemiyor
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ben size 600 TL yatırdı şeklinde anladım.Size bana 600 TL yattı diyip hiç yollamamazlık yaptıysa o zaman farklı.İlamsız icra takibi düşünülebilir.Savcılık konuyla ilgilenedebilir yada alacak davasına yönlendirebilir.Mutlaka bir hukuki yolu şu şekliyle olmalı.Sizin ilk söyleminizden ben sanki 600 TL gönderdi gibi anlamıştım konu o şekilde gelişti şu haliyle mutlaka hukuki tarafı olan bir durum var.Para harcamayıda göze alıp bir avukata gidin ancak unutmayın kazanırsanız sizin avukatınız karşı taraftan vekalet ücreti alsa da sizden aldığı para bunun dışındadır ve bunu karşıdan alamazsınız.İlk iş savcılığa gitmek de olabilir.Kolay gelsin.
hocam tekrar merhaba.
şimdi benim merak ettiğim birşey var.. ben ürünü satıcıdan sanalpazar.com üzerinden güvenli alışveriş adı altındaki sistem ile yaptım ve bu sistemde mesafeli satış sözleşmesi mevcut..
satıcı sattığı üründeki haklarından feragat etmiş olmuyor mu ?
ona yatırılan parayı bana vermesi mesafeli satış sözleşmesi gereklerinden değil mi ?
Satıcı 100 tl ye aldığı malı size 1000 tl ye satsaydı ve karşı taftan aldığı parayı yani 100 tl yi kabül edecekmiydiniz?
Sizin isbat edebilirseniz anlaşatığınız ve gönderdiğiniz bedel kadar bedel iadesi hakkınız var.
İsbat edemezseniz fatura bedeli kadar. Ama ürünü iade ettiğinizden bunun önemi yok. Sadece ödediğiniz ile size gönderilen para farkı kadar alacağınız bulunuyor.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Satıcı 100 tl ye aldığı malı size 1000 tl ye satsaydı ve karşı taftan aldığı parayı yani 100 tl yi kabül edecekmiydiniz?
Sizin isbat edebilirseniz anlaşatığınız ve gönderdiğiniz bedel kadar bedel iadesi hakkınız var.
İsbat edemezseniz fatura bedeli kadar. Ama ürünü iade ettiğinizden bunun önemi yok. Sadece ödediğiniz ile size gönderilen para farkı kadar alacağınız bulunuyor.
Hocam ben ürünü 725 tl aldım. Satıcı karşı taraftan 950 tl aldı. Bana aynı ürünüde yollamıyor. Ben burda madur olan taraf oluyorum bi nevi. Ben para peşinde değilim sadece madur olmamak için uğraşıyorum. Satıcı bana aynı üründen yollasa yine sorun olmucak. Ben fatura bedelinden daha düşük fiyata aldım. Ama sonuçta ürünü bana sattı ve buna dair mesafeli satış sözleşmesi var aramızda. Ben fatura bedelini talep edemem mi ? Asıl sorum bu aslında.
1-Mesafeli satış sözleşmelerinde cayma hakkınız var ve anladığım kadarıyla bunu kullandınız. Buna göre malı gönderirsiniz size bedeli iade edilir. Yeni bir mal gönderilmez.
2- Aldığınız malda cayma hakkı kullanmışsanız malı aldığınız satıcının ne kadar para aldığı sizi ilgilendirmez. Mal sizin malınız değil artık. Şahıs sözleşmeden döndüğünüz ürünü garanti kapsamında bedel iadesi istemiş ve almış.
3-Cayma hakkı kullanmışsanız Fatura bedeliniz talep edebilirsiniz. Buda 950 Tl Sizin ödediğiniz bedel ise 725 tl Size ödenmesi gereken ödediğiniz rakamdır. yani 725 Tl Yani 125 Tl daha satıcıdan talep hakkınız var. Eğer başka bir durum yok ise.
725 Tl ödedim ama 950 Tl alırım umudunuz var ise boşa umutlanmayın. Bu mümkün değil.
Üye adınıza baktımda mr fantastic yazıyor. Sizin beklentinizde bir fantazi malesef
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
1-Mesafeli satış sözleşmelerinde cayma hakkınız var ve anladığım kadarıyla bunu kullandınız. Buna göre malı gönderirsiniz size bedeli iade edilir. Yeni bir mal gönderilmez.
2- Aldığınız malda cayma hakkı kullanmışsanız malı aldığınız satıcının ne kadar para aldığı sizi ilgilendirmez. Mal sizin malınız değil artık. Şahıs sözleşmeden döndüğünüz ürünü garanti kapsamında bedel iadesi istemiş ve almış.
3-Cayma hakkı kullanmışsanız Fatura bedeliniz talep edebilirsiniz. Buda 950 Tl Sizin ödediğiniz bedel ise 725 tl Size ödenmesi gereken ödediğiniz rakamdır. yani 725 Tl Yani 125 Tl daha satıcıdan talep hakkınız var. Eğer başka bir durum yok ise.
725 Tl ödedim ama 950 Tl alırım umudunuz var ise boşa umutlanmayın. Bu mümkün değil.
Üye adınıza baktımda mr fantastic yazıyor. Sizin beklentinizde bir fantazi malesef
hocam adam bana herhangi bir ücret yatırmıyor şuan için oyalıyor beni. 600 tl falan yatırmadı yanlış okumuşsunuz. ama almam gereken cevabı aldım. ben ona ödediğim mebla kadar alabilirim..
şöyle bir sorum daha olucak. ikinci el alınan üründe kendim sözleşme yapabilirmiyim böyle durumlar için ? garantisiyle falan satın aldığım kişileri aracı kullanmak istemiyorum..