Cevap: Menfi tespit davasi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
https://www.hukuki.net/showthread.php...mzalanan-Senet
Bir önceki açtığınız konuda verilen yargıtay kararında da belirtildiği üzere, abinizin ticari mal alımı işi için düzenlediği senete kefil olmanızda eşin rızasının aranmayacağını düşünüyorum.
Kefaletiniz nedeniyle ödediğiniz miktar için abinize karşı aynı yolu izleyip dava açarak ödediğiniz miktarı tahsil etme hakkınız var ve bu yolla abinizin borcu için ödediğiniz miktarı tahsil etme şansına sahipsiniz.
Aynı şekilde, ( durumunuza bir fayda sağlayacağını düşünmesem de ) eşin rızası olmadığı gerekçesiyle kefaletinizin geçersiz sayılması gerektiği iddiasıyla da elbette dava açabilirsiniz.
<
erdoğan by dediği gibi tek yol ;
kefalet akitinin eksik veya eşin rızası olmadığı için kefalet iptal davası yada hükümsüz/geçersiz kefillik iptalinin tespit için MENFİ TESPİT dava açarsınız
ORTADA KANUNA UYGUN BİR BOÇ SENETİ VARSA ;
SİZ BORÇ YOKTUR DİYE MENFİ TESPİT DAVASI AÇARSANIZ BÜYÜK İHTİMALE DAVAN RET EDİLMEK SURETİYLE %20 AZ OLMAMAK ÜZERE İCRA İNKAR TAZMİNAT ÖDERSİN !!!!!
Cevap: Menfi tespit davasi
Alıntı:
aziz60 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim erdoğan bey menfi tespit davası açıp borcun benim olmadığını ispatlayabilirmiyiz yada bu konuya böyle bir dava açılabilirmi bütün yolları deneyeceğim başka çarem kalmadı
İyi de siz kefil olduğunuza göre nasıl menfi tespit olacak anlamadım. İmzanızı inkar mı edeceksiniz?