Cevap: Hayattayken kızından mal kaçırıp oğullarına verdi ?
Lütfen tekrar bakınız verdiğiniz linkteki makaleye.
İlk kelime Muris, Muris ne demektir? Miras bırakan demektir , miras bırakacak olan değil.
Sonra o makale içindeki DAVA AÇMA ZAMANI, ZAMANAŞIMI VE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER başlığının ilk paragrafını tekrar sindirerek inceleyin.
derim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sonra o makale içindeki DAVA AÇMA ZAMANI, ZAMANAŞIMI VE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER başlığının ilk paragrafını tekrar sindirerek inceleyin.
derim.
soru soran kişi MİRAS BIRAKAN SAĞ İKEN dava açılır dediği için bu linkteki dava açma kısmını ve miras hukuk okumasını için KOYDUM.
farkındaysanız biz o kişinin öleceğinİ kabul ederek hukuki boyutu izah etmeye çalıstım.
tahbiki bu dünyadan KİMİN MİRACI KİMİN MİRAS BIRAKAN OLACAĞI BELLİ DEYİL
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ortada henuz bir miras bırakan yok,
miras bırakan yok,
tüm malların sahibi olan dededen başka 1cm hakkı olan kimse yok,
henuz olmayan hak nasıl alınacak,
henuz doğmayan hakkın hesabı nasıl sorulacak ?
BU HAKKIN DOĞACAĞINI KABUL EDEREK OLAYI İRDELEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Elbette,
O hak dogdugu zaman yapilabilecekleri soyluyoruz hep beraber, ayni zamanda o hak dogmadan yapilabilecekleri ve yapilamayacaklari da.
Verdiginiz link, bir onceki onerinize destekmis gibi algiladigimdan oyle demistim.
Size sormak istedigim net olarak şu:
Dede hayattayken, mallarindan bize kalacak miras hakkimizi bizden kaciriyorsun diyerek dava acma hakki varmidir yokmudur soruyu soran uyemizin?
Alıntı:
Elbette,
O hak dogdugu zaman yapilabilecekleri soyluyoruz hep beraber, ayni zamanda o hak dogmadan yapilabilecekleri ve yapilamayacaklari da.
Verdiginiz link, bir onceki onerinize destekmis gibi algiladigimdan oyle demistim.
Size sormak istedigim net olarak şu:
Dede hayattayken, mallarindan bize kalacak miras hakkimizi bizden kaciriyorsun diyerek dava acma hakki varmidir yokmudur soruyu soran uyemizin?
dede hayattayken bize kalacak miras hakkını kaçırıyor diye DAVA ACMA HAKKIMIZ YOKTUR.
tek iSTiSNA DEDENİN akıl denge sağlının yerinde olmadığı vakit vasi atanması talep edilir (bu konu ayrı konu olduğu için fazlada girmeyelim :) )
SAYGILARIMLA SUNARIM ....
Benim anladığım; Eğer dünyaya çocuk getirdiyseniz nasıl onu beslemek ve büyütmek zorundaysanız, sizin sahip olduklarınız üzerinde de o çocukların saklı hakları var diyor yasa. Çocuklarınızın bu haklarını kafanıza göre başkasına devredemiyorsunuz. Bundan daha doğal ne olabilir. Yoksa saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor. Madem dünyaya getirdiniz size bazı sorumluluklar düşüyor o zaman. Kederlibilge umarım hakkınızı alırsınız. Yeterli kanıtı toplarsanız almamanız için bir sebep yok. Allah yardımcınız olsun.
Alıntı:
bernat rumuzlu üyeden alıntı
Benim anladığım; Eğer dünyaya çocuk getirdiyseniz nasıl onu beslemek ve büyütmek zorundaysanız, sizin sahip olduklarınız üzerinde de o çocukların saklı hakları var diyor yasa. Çocuklarınızın bu haklarını kafanıza göre başkasına devredemiyorsunuz. Bundan daha doğal ne olabilir. Yoksa saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor. Madem dünyaya getirdiniz size bazı sorumluluklar düşüyor o zaman. Kederlibilge umarım hakkınızı alırsınız. Yeterli kanıtı toplarsanız almamanız için bir sebep yok. Allah yardımcınız olsun.
Hayattaki adamın malı üzerinde reşit çocuklarının hakkı olduğunu söyleyen yasa hangisidir?
Alıntı:
bernat rumuzlu üyeden alıntı
Mal sahibi kişi eğer akli dengesi ve bilinci yerindeyse kendi malı ve parası üzerinde, yasalar doğrultusunda dilediği tasarrufu yapma hakkına sahiptir. Kısacası ister satar bir gecede harcar, isterse çocuklarına bırakır.