Cevap: Kiranın ev sahibi tarafından geri iadesi
Alıntı:
ktyksz rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar, Belli ki ikinizde hukukçu değilsiniz. Ama lütfen konuya cevap verip insanları yanlış yönlendirmeyin. Çünkü yazdıklarınız çok bilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Burada yanlış yönlendirme yaparak vebal almayın! Sonuçta bu yazıdan başka insanlarda faydalanabilir. Ben sizlerin nefsani arzularınızı ve fantezilerinizi sormadım! Rica ederim konuma cevap vermeyin. (dilerseniz verin, sonuçta forum benim değil, edep olarak vermeyin demek istiyorum) Burada boş keseden atacağınız süreyi yüksek mahkeme kararları okuyarak değerlendirebilirsiniz. Görüyorsunuz, eksik ve nefsinize dayalı bilgilerinizden dolayı sıkıntı oluyor. Ayrıca bende mülk sahibiyim, Edepsizliğe lüzum yok! Ben burada çok hassas bir soru sordum ve kendinize göre anlamsız yorumlar yapmışsınız. Sorduğum soruyu en başından tekrar okuyun. Yani benim sorduğum sorunun yanından hayalleriniz bile geçemez! Ben neredeyim siz neredesiniz! Çok ayıp!
Benim yazımın neresinde edepsizlik var? Kendi eviniz gibi gördüğünüz evin başkasına ait olduğunu vurgulamışım.
Konuya yorumum yazdığım şekildedir. Hukukcu olmadığımız açık ve yazdıklarımızın kişisel yorumlarımızdan ibaret olduğunu zaten belirtmişiz. Konuyu iyi bir şekilde biliyorsanız neden burada konu açıp yorum istediniz. Varsa yüksek yargı kararları yayınlayın bizde faydalanalım.
Terbiyesizliğin lüzumu yok. Çok iyi biliyorsanız gidip bildiğiniz gibi yapın. Yada Avukat tutun. Bizden bu kadar.
DİKKATİNİZİ ÇEKEREK SORULARINI CEVAPLAMAK İSTERİM ;
1-siz EV sahibine para gönderirken dekontun açıklama yerine KİRA ÖDEMESİ ibaresi koyarak GÖNDERDİĞİNİZ vakit ev sahibi geri iade ettiği zaman o para hukuken EV SAHİBİNDEN size HİBE YERİNE GEÇİYOR :DD:DD:DD (GERİ İADE ETTİĞİ ZAMAN DEKONT AÇIKLAMA KISMINA BORC OLARAK VERİYORUM cümleleri olmaması GEREKİYOR )
2-eğer banka iban numarasını kapatırsa siz derhal notere giderek banka hesabının kapandığını tarafımada kira ödemesi kanalı belirlene kadar posta ücretlerini kira bedelinde düserek göndereveğinizi İHTAR EDİN
3-kira sözleşmesinin bitiş tarihinden 15 gün önce SADECE KİRACI TARAFINDAN yazılı bir şekilde fesih bildirimi YAPILMASA KİRA SÖZLEŞMESİNİN UZAYACAĞI BORÇLAR KANUNA HÜKÜM ALTINA ALINMIŞTIR !!
6098 Yeni Borçlar Kanununa göre
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir mantık içindesiniz? 2012 yılında bir yıllık sözleşme ile kiraladığınız bir yerde 2015 temmuz ayında hala oturuyorsunuz. ve emlak ve taşınma masraflarınıda 1 yıl için yaptınız. Ev sahibinin evinin sahibimisiniz? Tabiki hukuki kurallar içersinde sizi çıkarmak isterse buna hakkı var ise çıkarabilir.
Evet ev sahibi sizi temerrüde düşürmeye çalışıyor. Diğer türlü parayı geri iade etmesinin başkaca bir anlamı yok. Kızı nedeni ile sizi evden çıkarmak için ihtarname çekip dava açması gerekir. Dava biraz uzun sürer.
Buradan kızının gelmeyeceği ortada. Başlangıçta belirli süreli olarak yaptığınız sözleşme tekrar yenilenmesi ile belirsiz süreli sözleşme haline geliyor diye biliyorum.
Yukarıdada belirtildiği üzere konuta teslim olarak ptt aracılığı ile parayı göndermelisiniz. Tabi bu gönderinin masraflarıda size ait olacak. Buna rağmen kirayı yinede almayabilir. Ödemeleri almadığına dair belgelerle dava açıp ödeme yeri belirlenmesini talep etmek durumunda kalabilirsiniz.
Ben mahalle ağzıyla konuşmayı sevmem. Lütfen sende edepsizliğine devam etme. Ben siz gelinde bana cevap verin demedim! He verdiniz teşekkür ederim, ama ne verdiniz! Sorduğum soruya bir bakarmısınız tekrar. Sonrada sizin verdiğiniz yanıta! Lütfen!
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
DİKKATİNİZİ ÇEKEREK SORULARINI CEVAPLAMAK İSTERİM ;
1-siz EV sahibine para gönderirken dekontun açıklama yerine KİRA ÖDEMESİ ibaresi koyarak GÖNDERDİĞİNİZ vakit ev sahibi geri iade ettiği zaman o para hukuken EV SAHİBİNDEN size HİBE YERİNE GEÇİYOR :DD:DD:DD (GERİ İADE ETTİĞİ ZAMAN DEKONT AÇIKLAMA KISMINA BORC OLARAK VERİYORUM cümleleri olmaması GEREKİYOR )
2-eğer banka iban numarasını kapatırsa siz derhal notere giderek banka hesabının kapandığını tarafımada kira ödemesi kanalı belirlene kadar posta ücretlerini kira bedelinde düserek göndereveğinizi İHTAR EDİN
3-kira sözleşmesinin bitiş tarihinden 15 gün önce SADECE KİRACI TARAFINDAN yazılı bir şekilde fesih bildirimi YAPILMASA KİRA SÖZLEŞMESİNİN UZAYACAĞI BORÇLAR KANUNA HÜKÜM ALTINA ALINMIŞTIR !!
6098 Yeni Borçlar Kanununa göre
Yanıtın için teşekkür ederim ayberk_08, yanlış bilgi veren arkadaşlarda okur umarım.
RİCA EDERİM
siz kira sözleşmesinin basladığı tarihten itibaren ON YIL OTOMATİK UZATMA HAKKINIZ VARDIR.
tahbiki ev sahibi kızı geliyor diye çıkarması HUKUKEN MÜMKÜNDÜR AMA EV SAHİBİ BU OLAYI KANITLAMASI GEREKİYOR
DİYELİM Kİ ev sahibi dava açtı SİZDE CEVAP DİLEKÇESİNDE BUNLARI DİYİNİZ =
kötü niyetli evden atmak için ÖDEDİĞİM kira bedelerini geri iade EDEREK temerrüde düsürmeye çalıstı bunu basaramadı diyerek kızı geliyor diye bahaneler tarafıma beyan ediyor DİYEREK CEVAP DİLEKÇE banka dökümlerinide sunarak ev sahibinin davayı kaybetme oranı artar :)
SAYGILARIMI SUNARIM ....
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
RİCA EDERİM
siz kira sözleşmesinin basladığı tarihten itibaren ON YIL OTOMATİK UZATMA HAKKINIZ VARDIR.
tahbiki ev sahibi kızı geliyor diye çıkarması HUKUKEN MÜMKÜNDÜR AMA EV SAHİBİ BU OLAYI KANITLAMASI GEREKİYOR
DİYELİM Kİ ev sahibi dava açtı SİZDE CEVAP DİLEKÇESİNDE BUNLARI DİYİNİZ =
kötü niyetli evden atmak için ÖDEDİĞİM kira bedelerini geri iade EDEREK temerrüde düsürmeye çalıstı bunu basaramadı diyerek kızı geliyor diye bahaneler tarafıma beyan ediyor DİYEREK CEVAP DİLEKÇE banka dökümlerinide sunarak ev sahibinin davayı kaybetme oranı artar :)
SAYGILARIMI SUNARIM ....
Teşekkürler, biliyorsun ki kontratlara 1 yıl yazılması adettendir. Ayrıca emlakçı ve ev sahibi bana ilk başta istediğin kadar otur dedi. diyelim ki kızı geliyor diye davayı kazandı. Benim ödediğim komisyon, nakliye vs.. ücretleri alabilir miyim? Bu konuda ne dersin?
Borclar kanununun neresinde 10 yil yenileme hakki var kiracinin? Muz Cumhuriyeti borclar kanununda mi ? Yani fesh etme hakki sadece kiracida öyle mi? Arkadaşlar birbirimizi kandirmayalim. Her sozlesmede bir fesih usulu belirtilir bk da der ki bu surelere gore her iki taraf ta fesih yapabilir!
Neyle ugraşıyoruz ki???
Edep edep diyerek edepsizlik etmek te pek hoş olmamiş sanki
Alıntı:
ali3435 rumuzlu üyeden alıntı
Borclar kanununun neresinde 10 yil yenileme hakki var kiracinin? Muz Cumhuriyeti borclar kanununda mi ? Yani fesh etme hakki sadece kiracida öyle mi? Arkadaşlar birbirimizi kandirmayalim. Her sozlesmede bir fesih usulu belirtilir bk da der ki bu surelere gore her iki taraf ta fesih yapabilir!
normal sözleşmelerde dediğiniz DOĞRUDUR ama kira sözleşmelerinde BORÇLAR KANUNU GENEL HÜKÜMLERİ DIŞINDA ev sahibinin fesh hakkı yoktur sözleşme bitse bile !!!!!!!!!!
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
ALIN SİZE İZAH ETTİĞİM BEYANLARIN HUKUKİ KANITLARI ,AÇIKLAMASI VE İLGİLİ İNTERNET ADRESİNİN LİNKİ
http://www.gultekinhukuk.com/tr/Sayf...b08d882b4i.pdf
IV. KİRA SÖZLEŞMESİNİN SONA ERMESİ
Kira sözleşmelerinin kiraya veren tarafından sona erdirilmesi için oluşması gerekli şartlar, 6570 sayılı
Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun’un 7. maddesi çerçevesinde belirlenmiştir. 6570 sayılı Kanun,
Türk Borçlar Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle mülga olacaktır fakat 7. madde hükmünün
düzenlemeleri Türk Borçlar Kanunu’nun lafzında, orijinal halinden birtakım küçük değişikliklere
uğratılarak tutulmuştur. Bu meyanda Türk Borçlar Kanunu’nun, kiraya verenin kira sözleşmesini
feshetme hakkını düzenleyen 350., 351., 352. maddelerinin 6570 sayılı Kanun’dan büyük farklılıklar
göstermemesi nedeniyle, bu alt başlıkta konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin bildirim yoluyla
sona ermesini düzenleyen 347. madde üzerinde durulacaktır.
“Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş
gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren
sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi
sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde
bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.
Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl
geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.
Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi
sona erdirebilir.” şeklinde düzenlenen 347. madde ile kanun koyucu, kira sözleşmelerinin kiraya veren
- - - Updated - - -
BENİM BU HUKUK NET FORUMDA TEK AMACIM VARDIR
hukuki bilgilerimi herkese beyan ederek yardım etmek ve bilmediğim hukuki bilgileri HUKUK NET üyelerden öğrenmektir.
BEN BU SİTEYE KAVGA VEYAHUT SAYGISIZLIK YAPMAYA GELMEDİM EĞER BİLMİYEREK SAYGISIZLIK YAPTIYSAM ÇOK ÖZÜR DİLERİM