İnsanlar farklı inanışlara sahip olabilir. Bu dünyayı sınav olarak görmek hakkına olduğu kadar görmeme hakkıda var herkesin. Ancak Laik devlet inanç sistemine göre hukuk kurallarını düzenlemez.
Ötenazi övülsün yada özendirilsin demek istemiyorum ben. Kişi kendi kararını kendi versin. Sonuçta onun acısı.
Üstelik başımızı kuma gömmenin kimseye bir yararı yok. Ötenazi bir biçimde zaten uygulanıyor. Biz yok sayınca yok olmuyor bazı olgular. Ötenazi yapılmıyor mu kimi kez ilacı kesilerek? Bizim yapacağımız bir şey yok deyip ehil olmayan ellere teslim edilen hastalara yapılan ötenazinin uzun soluklu ve acılı olanı değil mi? Hangi yaşlı yatağa bağımlı hasta devletce kontrol ediliyor uygun koşullarda bakımı yapılıyor mu diye? Ortalıkta gezinen sosyal hizmet uzmanı varmı bu amaçla? Altını daha az kirletsin diye suyu kısıtlı verilen yaşlı hastaya böbrekler iflas etmiş diyebilen doktor bu durumu tespit edemez mi? Bu ötenazinin canice olanı değil mi? Böyle gerçek cinayetler neden araştırılmıyor da ölmek istiyorum diyenle uğraşılıyor?
Tespit etmek işimize gelmediği için olabilir mi? Bu hasta iyi bakılmıyor diyebilmek için bakım evi sağlamak lazım. Uygun beslenmiyor demek için uygun beslenmesi için gerekli olanağı yaratmak lazım. Her gün onlarca ilacın ödemesini duran sosyal güvenlik kuruluşlarımı yapacak bunu?
Onun yerine bırakalım eceliyle ölsün. Acı çekmiş ne gam.
Öenazi hakkı vermek aynı zamanda ötenaziyi red etme hakkıda verir. Ötenezi hakkı yaşamı seçme hakkıdır aynı zamanda. Şüphesiz bu kararı ancak yaşamı seçenlere hertürlü desteği verebilecek sosyal devletler verebilir.