Cevap: ücret iadesi kararında ürünün aksesularlarını eksiksiz teslim edememek
avukatmisiniz bilmiyorum ama oyleyse Allah muvekkillerinize yardim etsin. siz hakli adamida zorla haksiz cikartirsiniz.
Ben urunun aksesuarlarini teslim etmiyim ama firma bana tam para versin diye birsey soylemedim. bu tabiki firmaya haksizlik. ben diyorumki sarj aletinin parasini dusup gerisini versinler. tuketicinin boyle bir hakki olmali mantikli olan bu. sarj aleti yoksa hic para alamazsin hakkin yandi demek ne buyuk sacmaliktir yaa . Allah askina yapmayin.
Sayın Boran44 konuyu fazlaca uzatmanın manası yok. Firma yaptığı hatayı siz eksiklerlede teslim etseniz müşteri memnuniyeti kapsamında yinede kabül edebilir.
İster bahsettiğiniz gibi karışık yolu seçer eksiklerle teslimi yapar. İcra işlemi ile bedeli tahsil etme yoluna gidersiniz. Eksikler nedeni ile firmanın hukuki olarak bir girişim yapma olasılığını kabüllenirsiniz.
İsterseniz daha öncede belirttiğim gibi arızalı yada sağlam orjinal aksesuarlarını temin edip o şekilde iadeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Piyasada orjinal aksesuarlarını bulunamaması sizin değil firmanın ayıbıdır. Firma Kullanım ömrü içersinde bu aksesuarları bulundurmak ve size sunmak zorundadır. Bu nedenle firmadan bu parçaları talep edebilirsiniz. Tabi bu parçalar tek tek satıldığında daha pahalı olacaktır.
Burada sorun olmayacak olan tek şey ürünün ambalajıdır. Aksesuarları isteyebilir ama ambalajıyla iade edilecek gibi bir şart yok. Firmanın bu konuda diretmesi kendi keyfiyetindendir.
Tüketiciler sermaye sahiplerinin aç gözlülüğüne mahkum edilemez. Bu nedenle Tüketici yasalarının Tüketici lehine daha ağır olması gerekir. Hatta firmalara uygulanan cezalarında ağırlaştırılması gerekir. Yoksa ülkemiz küresel açgözlülerin kalitesi ürün çöplüğüne döner.
Para kolay kazanılmıyor. Hakkını aramak isteyen arar. Aramak istemeyende yan gelir yatar.
Gelişmeleri buradan yazmaya devam edin lütfen.
Alıntı:
Boran44 rumuzlu üyeden alıntı
avukatmisiniz bilmiyorum ama oyleyse Allah muvekkillerinize yardim etsin. siz hakli adamida zorla haksiz cikartirsiniz.
Ben urunun aksesuarlarini teslim etmiyim ama firma bana tam para versin diye birsey soylemedim. bu tabiki firmaya haksizlik. ben diyorumki sarj aletinin parasini dusup gerisini versinler. tuketicinin boyle bir hakki olmali mantikli olan bu. sarj aleti yoksa hic para alamazsin hakkin yandi demek ne buyuk sacmaliktir yaa . Allah askina yapmayin.
Ya tüketicinin hakları avukatları var da firmaların hakları avukatları yok mu.
İşi tüketicilikten başka noktaya taşıyanlarda var.Kesinlikle sizi kastetmiyorum zaten o durumda değildiniz de, 100 TL ye bir ayakkabı alıp 3-5 ay giyip, özellikle açılma yaptıran iadeye gidip başka ürün alan, onu da bir 3-5 ay kullanıp gene bir bahaneyle geri getiren ve bunu kötü niyetli ve planlı yaparak bir alış verişle 5-6 ürüne koşan kafalarda var.Bu firmaları uzaylılar işletmiyor ebette.Siz, biz, yakınlarımız insanımız işletiyor.Onlarında hak kayıpları olmuyor diyemeyiz.
Ben ''Müşteri daima haklıdır'' sözünün en ciddi savunucusu olan bir tüketiciyim.Ama firmayla zıtlaşıp işi kanun zoruyla çözmeye getirip sonra eksik parçalara rağmen firmanın anlayışlı bir şekilde olayı görmezden geleceğini veya indirimle bir şekilde yardımcı olacağını beklemek benim için boş bir beklenti.Demek istediğim tam olarak buydu.Umarım firma cüzzi bir indirimle paranızı iade eder.
Valla emin olun ben ne parasındayım ne aksesurarında demişsinizya şirketlerde bazı durumlarda haklı diye ben yaşadığım durumda tartışmasız haklı durumdayım böyle olmasa bu kadar bu işin peşinden koşturmam. Yazdıklarımı iyi okuyun lütfen ben durup duruken canım istemedi diye iade sürecine giren biri değilim . ben tableti tamir için servise yolluyorum benden para talep ediyo kullanıcı hatası anakarta hasar vermişsiniz diyo ben tam parayı gönderecekken bir araştırıyorum firma servise gönderilen tüm ürünleri için müşterilerine aynı bahaneyi sunuyo herkese diyiyoki anakartınız hasar görmüş kullanıcı hatası ver parasını öyle olmasa ben hiç bu yollara girmem. e ben 2 sene olmuş tableti alalı şimdi daha yeni karar açıklandı ben nasıl ambalajını aksesuarını muhafa edeyim . ha aksesuar olmadan tabiki firma parayı tam vermemeli . zaten bunu oı teklif etse ben kabul etmem kimsenin hakkına girmeye niyetim yok ama şarz aletinin parasını keserek paramı vermesi benim hakkımdır ve kim beni haksız görürse görsün ben bu mücadeleyi bırakmiycam sonuna kadar gidicem ve hakkımı alıcam