Davanızı kazanıp ödemeyi aldığınız tarihte avukatınızın irtibat bilgileri değişmişmiydi , bilmiyormuydunuz nasıl ulaşabileceğinizi kendisine?
Zamanaşımı 5 yıldır.
Printable View
Davanızı kazanıp ödemeyi aldığınız tarihte avukatınızın irtibat bilgileri değişmişmiydi , bilmiyormuydunuz nasıl ulaşabileceğinizi kendisine?
Zamanaşımı 5 yıldır.
Dava uzun sürdüğü için gecikme faiz bedeli de olacak dediler, avukatıma soyledim tekrar hesaplama yaptırması için ancak bu noktadan sonra kendisinden dönüş alamayınca, o bedeli tahsil edip avukatlık ücretine saydıgını düşündüm. Paranızı almadınız diye avukatın peşinde koşamazdım, aradım aradım dönmedi kendisi. Ta ki bugune kadar
O niye peşinden koşturuyor ki ? bu kadar saçma bir şey olamaz ... parasını alması gereken Avukat zamanında almalı idi , üstelik arkadaş haberde vermiş zamanında hesaplayıp bana dönün diye .. haa yarın öbürgün avukat ile aralarında mahkemelik bir durum olursa sadece ana parasını öder faizini ödemek zorunda değil diye düşünüyorum
Güzel düşünce, ama öyle değil ne yazık ki.
Bir mal veya hizmet aldınız , normlde olması gereken , satın alan kişinin o aldığı karşılığında ödemek için anlaştığı bedeli gidip ödemesi değilmidir???
Ödemesi gerekeni ödemeyince ne olur? En basit haliyle icra yoluyla tahsil edilmeye çalışılır.
Konu , 3 yıl önce alınıp karşılığında bedeli ödenmeyen bir buzdolabı olduğunda ödemesi gerektiği tarihten itibaren doğan faizi ile birlikte ödemesi , o buzdolabını satan kişi için nasıl bir haksa,
vediği hizmetin karşılığını alamayan herkes için aynı hak vardır.