Cevap: Düğünde takılan altınların ve takıların hepsi kadına verilir mi
İnternetteki yargıtay kararlarına baktım bu konuyla ilgili, çeyrekleri vs. Hepsini kadına vermişler genelde.hiç çeyrekleri paylaştıran bir yargıtay kararı görmedim
:) Kimbilir bakarsınız sizin davayla bir ilki görürüz hayırlısıyla.
Nasıl yani? Benim davamda paylaştırılsın mı istiyorsunuz? Umarım yanlış anlamışımdır, yoksa benimle bir sıkıntınız olduğunu düşüneceğim
Düğün esnasında gelinin gelinliğine, damadın damatlığına, yada boyunlarına asılan kurdelalara, açılan kese, sandık, kutu veya benzeri bir toplama aracına takılan / bırakılan / iliştirilen her bir madde TAKI olarak nitelendirilir, bunlar kağıt para,işlenmiş altın, mücevher, külçe altın gibi değeri para ile hemen ölçülebilen şeylerdir.
Ve Yargıtay TAKI lar kadına armağandır. demiştir.
Paralarla çeyrekler yarımlar, reşatlar aileye yardım, geline takılanlar geline, damada takılanlar damada, masaya bırakılanlar kayın valideye yada salon sahibine gibi kategorize edilmezler.
Sonuçta orada takılan veya hediye edilen herşey gelin ve damada evlilik birlikteliklerinde bir soluk aldırmak, maddi ve manevi desteğin göstergesidir.
Ancak yasal olarak TAKI olarak takılan ne varsa geline / kadına armağandır..
Bu cevap çok iyi geldi teşekkür ederim Abdullah Bey.
Düğünde takılan altınlarla birlikte eşimle tanışmadan önce baba ait olan takılarım da vardı. Eşim kasadan hepsini aldığı için bunlar da gitti. Aile mahkemesinde görülen ziynetler için olan alacak davasının dışında benden izinsiz bunları elinden aldığı için savcılığa cezalandırılması için suç duyrusunda da bulunabilir miyim? Nasıl başvurmam gerekir. Bu yaptıklarınıncezasını çekmesini istiyorumm
Alıntı:
Buseulu rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl yani? Benim davamda paylaştırılsın mı istiyorsunuz? Umarım yanlış anlamışımdır, yoksa benimle bir sıkıntınız olduğunu düşüneceğim
Bana kalırsa Abdullah Bey sizin Erkek tarafı olduğunuz düşünmüş olabilir. Zira konuyu en baştan okuduğumda şahsen öyle bir izlenime kapıldım.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Düğün esnasında gelinin gelinliğine, damadın damatlığına, yada boyunlarına asılan kurdelalara, açılan kese, sandık, kutu veya benzeri bir toplama aracına takılan / bırakılan / iliştirilen her bir madde TAKI olarak nitelendirilir, bunlar kağıt para,işlenmiş altın, mücevher, külçe altın gibi değeri para ile hemen ölçülebilen şeylerdir.
Ve Yargıtay TAKI lar kadına armağandır. demiştir.
Paralarla çeyrekler yarımlar, reşatlar aileye yardım, geline takılanlar geline, damada takılanlar damada, masaya bırakılanlar kayın valideye yada salon sahibine gibi kategorize edilmezler.
Sonuçta orada takılan veya hediye edilen herşey gelin ve damada evlilik birlikteliklerinde bir soluk aldırmak, maddi ve manevi desteğin göstergesidir.
Ancak yasal olarak TAKI olarak takılan ne varsa geline / kadına armağandır..
Çok iddialı ve genel bir ifade olmuş.
Kadına takılan takıların tamamının kadına ait olduğu konusunda yargıtay kararı olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz , aksini de iddia eden yok zaten. Ancak bahsedilen yargıtay kararlarında dahi belirtilen şekliyle '' kadına takılan takılar kadına aittir'' denmekte. Kullüm hepsi kadına aittir denmiyor hiç bir kararda.
Damada takılan kol saati, damadın koluna takılan künye de kadına aittir diye belirten bir mahkeme kararı bulabilen beri gelsin.
Benzer içerikli yargı kararlarının neredeyse tamamında , takıların tamamının kime ait olduğuna örf ve adetlere göre karar verilmesi gerekir der . O yörenin örf -adetlerinde takıların tamamı geline bırakılıyorsa, öyle olmalıdır der. Aksi için de örf ve adetlere göre karar verilir.
Damada 5 tane künye takılmış, bunlar takıdır, takılar kadına aittir....
Kusura bakmayın ama yok öyle bir şey.
Erdogan bey, buradaki yorumlarinizi sevinerek okuyordum fakat bu yorumlarinizi okuyinca kendi suren davam icin hayal kirikligina ugradim.ne olur gercek neyse onu soyleyin, mahkemede damatin avukatiymis gibi savunma yapmayin.hadi av.lar gercegi bilir ama yinede mahkemede hakimin taktiridiri belki lehimize karar cikar diye soylemlerde bulunurlarya...o bakimdan.
yazdigimi okuyunca kelimlerim yanlis anlasilicak gibi ama samimi olarak yazdigimi belirtmek isterim.
burada laf kalabaligi yapip, sayfayi doldurmakta istemiyor ama nacizane fikrim.yada nacizane dilegim.
Alıntı:
gozded rumuzlu üyeden alıntı
Erdogan bey, buradaki yorumlarinizi sevinerek okuyordum fakat bu yorumlarinizi okuyinca kendi suren davam icin hayal kirikligina ugradim.ne olur gercek neyse onu soyleyin, mahkemede damatin avukatiymis gibi savunma yapmayin.hadi av.lar gercegi bilir ama yinede mahkemede hakimin taktiridiri belki lehimize karar cikar diye soylemlerde bulunurlarya...o bakimdan.
yazdigimi okuyunca kelimlerim yanlis anlasilicak gibi ama samimi olarak yazdigimi belirtmek isterim.
burada laf kalabaligi yapip, sayfayi doldurmakta istemiyor ama nacizane fikrim.yada nacizane dilegim.
Düğünde takılan takılar kimindir diye arama yaparsanız ve doğru analiz ederseniz. Bu konuda bir çok makale ve yargı kararları görürsünüz.