Cevap: Bir kişinin adres ad soyad ve cep tel no ifşa etmek suç mudur
siz konuya attığınız ilk mesajı kendiniz tekrar tekrar okuyup idrak etmeye çalışırsanız sizin bana karşı olan "ne çok şey çıkartmışsınız öyle" yi kendinize sormanız gerekir. evet nasıl bir alaka ad soyad adres tel no değil mi 2. mesajımda alışveriş yaptığımı belirttim, alışveriş sadece elden yapılmıyor. olayın içeriği tam nedir şurasını anlamadım diyebilirdiniz, ama nasıl bir ortam kurdunuz kendi tarafınızdan bilmiyorum ama en başta zaten siz bana karşı yaptın ettin tutumu içindeydiniz. neden bişeyleri anlamamakta direniyorsunuz ben anlamadım gerçekten. . ben tamamen mesajlarınızdaki tavrınıza hitaben yazdım. beni böyle görüyorsunuz demedim. görsenizde zaten beni ilgilendirmeyen alanda sizin kafanızda hayal gücünüz içinde gerçekleşecek. tekrar söylüyorum mesajlarınızdaki alaycı tavır için yazdım. sizin yazdıklarınızı bilmemenize rağmen ben ilk mesajımda ne yazdığımı biliyorum ve idrak edebiliyorum. benim sorduğuma karşın gelen ilk cevaptaki tck maddeleri için zaten buraya üye olmama gerek yok, benim hatam ilk mesajımda konuya madde değil olay için bir yorum istememem oldu ki şu anda bunun için pişmanım. öğrenci olan üye tekrar yorum şeklinde bir mesaj yazmıştı konuya aslında ondan sonra birazda kendim yorum katarak zaten kendi yaptığım şeyin hata olduğunu anladım. benim için bitmişti konu kapanmıştı .şu anda böyle çocuk gibi karşılıklı laf ebeliği yapıyoruz , aslında yapmıyoruz çünkü ben bişeyleri konunun başından itibaren her mesajımda açıklamaya çalıştım ama siz dinlemiyorsunuz .siz forum içi yötenetici sıfatından dolayı kendinize özgü bir hak hukuk ortamı yaratmışsınız ve bunu kullanıp üyelere karşı bir alaycı tutum içerisindesiniz. benim söylemlerim bunlara hitaben. ben karşıdaki kişinin yaptığına kızmadım alışveriş öncesinde aynen bu forumda olduğu gibi bahsi geçen forumunda mesajlaşma sistemi var (belki görütülenmesi farklı olabilir) ve bunun üzerinden konuşuyoruz . mesajlardaki anlaşmazlık üzerine, üye üye adımı içeren başlık ile böyle böyle yaptı dedi ve bana cevap hakkı doğunca bende mesajların ekran görüntülerini üyenin açtığı konu altına koydum .bakın buranın altını çiziyorum ekran görüntüsü ben mesajları kopyala yapıştır yapmadım. kişinin bilgileride bu mesajlaşma içersinde var. ben cevap veriyorum o bana cevap yazdığı için hepsi alt alta. ben kalkıpta üyeye açtığı konu altına bu üyenin bilgileri bunlar diye yazmıyorum. sayın yönetici anlamadığınız bir yer varsa sorun söyliyeyim derdim ama yine anlamamakta ve o alaycı tavrınız mesajları okumamanız geçmeyecek. kişinin bilgileri bu bu diye yazmadım herhangi bir çıkar hak karşıdaki kişiyi kötü duruma düşürme manevi olarak zarar verme gibi amaç edinip ifşa etme için kullanmadım. zaten aldığım ekran görüntüsünde bilgiler ve ürün için konuşmalar adres şeklinde.
x: aradığım bu
ben: tamam bilgilerinizi verin göndereyim
x: şu şu şu benim bilgilerim
ben: tamam ürün gönderdim
x:... ...
gibi şeklinde bir mesajlaşma ve ben bunun ekran görüntüsünü alıyorum. şimdi ben burada herhangi birisi ile özel mesaj üzerinden konuşsam. x şahıs diyecek bu bana böyle böyle yaptı. eee ben bunun altına yapmadım böyle olmadı desem yada mesajları kopyala yapıştır yaparak cevaplasam kim inanır, kim nereden bilecek benim o mesajlardaki kelimelerle oynamadığı mı değil mi. bunların önüne geçmek için ekran görüntüsü alırsın koyarsın. bunların arasında da kişinin bilgileri vardı.
kediler bundan sonra kime güler orası ayrı konu zaten, kendini geliştirme enpati üzerine kitaplar var onları deneyebilirsiniz.
mesajları başından itibaren sakin kafa ile okuyan herkes durumu açıklamaya çalıştığımı anlar. son olarak, ben tarafımca konuyu kapatıyorum, anladım yaptığım suçmuş, herkese bol hukuklu günler .
Cevap: Bir kişinin adres ad soyad ve cep tel no ifşa etmek suç mudur
Hukukcu değilim ama bence büyük bir ceza almazsınız o bilgilerini paylaştığınız kişiye tekrar mesaj atıp özür dilemelisiniz sonuçta o size iftira atmış sizde hayır olayın aslı böyle diye ss paylaşmışsınız paylaşmanız hata olsa bile bunlar internette hergün olan şeyler en kötü durumda sizi şikayet etse bile ki okadar uğraşıcağını sanmıyorum daha önce sabıkanız yoksa denetimli serbestlikten yararlanır cezanızı yatmazsınız ama yinede bir ürün satıyorsanız böyle şeylere dikkat etmeniz gerekirdi tamam belki siz kötü niyetle yapmadınız ama o sitede onun numarasını alıp rahatsız edicek bilgilerini kullanıcak kişiler olabilir ülkemizde eli satırlı kişiler serbest dolaşırken böyle basit gözüken şeylerden vatandaşlar ceza alabiliyor.