Cevap: Tazminat almaya hak kazandim,davalı mahkeme kararından sonra evini satıyor,mal kaçırıyor,çaresizim!
Değerli üyeler ve moderatörler
Başlatmış olduğum konu başlığını 668 kişinin okuması,konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişi sayısının fazlalığı anlamını da doğurur ve sadece bu nedenle bile aşağıdaki sorularımın yanıt bulmayı hakettiğini düşünüyorum.
ve konu ile ilgili bilgi sahibi üyelerden,değerli katkılarını bekliyorum.
Avukatım açtığımız tapu iptal davasında evin 3.iyiniyetli şahısa satılması ile davayı kaybedeceğimizi,karşı tarafın avukat tutması halinde 20.000 TL avukatlık ücreti ödemem gerekeceğini söyleyerek beni davalının önerdiği 20.000 TL'yi almaya ve uzlaşmaya yönlendiriyor.
Mahkemenin tazminat almaya hükmettiği gün veya ertesi günü avukatım,davalının gayrimenkullerine tedbir koydurmuş olsa idi en azından 73.000 TL tapu bedeli gösterilen evi alabilirdim,bunu söylediğimde avukatım mahkeme kararı sonrası bekleme süresi olduğunu,hemen tedbir konulamayacağını söyledi ama bunun aksine mahkemenin verdiği kararla aynı anda ihtiyati tedbir konulduğu yönünde makaleler okudum,burada bir avukat hatası varmıdır?
İkinci konu avukatım bana 200.000 TL'lik alacak bedeli üzerinden tapu iptal davası açılırken kaybetmemiz halinde benim karşı tarafa % 10 oranında ,20.000 TL avukatlık ücreti ödeyeceğimi söylememişti,bunu söylediğimde susuyor ve başka şansımız yoktu diyor.
Benim bu avukatlık ücretini ödemek istememem nedeni ile istersem davayı geri çekeceğimi söyledi,davalı bu konu ile ilgili avukat tutmaz ise en azından 20.000 TL olası bir giderden kurtulurmuyum?
Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
Tapu iptal davasını geri çekip,davalının mal edinimi gerçekleştirip gerçekleştirmediğini takip mi etmeliyim.
İki küçük çocuğum ve günümüzdeki her insanın olduğu gibi yüksek kredi borçlarım var.
Lütfen değerli vaktinin ayırarak bana yanıt verin.
Gerçekten çaresiz bir durumdayım.