Cevap: Aynı iş yerinde çalışan eşlerin 15 yıl 3600 gün şartı ile tazminat alarak işten ayrılmaları durumu
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay kararlarına göre tazminatınızı aldıktan sonra başka bir yerde çalışmanız bir sorun teşkil etmiyor.
benim bahsettiğim işyerlerin ödememe amacı başka. İşçiler talep ederek tazminatı alarak ayrılsalar 700 işçisinden 350 si alıp ayrılacak. Hem şirket bir anda büyük bir mali yük altına girecek hemde kalifiyeli işgücünün yarısını birden kaybedecek. bu talepleri kabül etmeyerek büyük bir kısmının talep edip ayrılmalarını engelliyor. Parasını hemen alamayacak olan çalışanlar 3 sene bekleyip parasını almayı gçze alamıyorsa çalışmaya devam ediyor. Sonuçta birşeye dayanarak ödemiyorum deme zorunluluğu yok. davayı kaybeder Faiz ve masraflara katlanır.
Sizin maddi sorununuz yokmuş o yüzden böyle bir sorununuzda yok demektir. Olsaydı eğer, İntikam yada başka bir sebeple bunu yapabilirdi.
Bunu sadece sizin için yazmıyorum. Diğer konuyu okuyacaklar içinde yazıyorum. Çünkü bu 15 yıl tazminatı bütün işçilerin rüyası sonuçta emekli olmadan ellerine büyük miktar para geceçek. Bu taleplerde gün geçtikçe artmaya başladı. İşverenlerde bundan dolayı son günlerde bahsettiğim nedenlerle talepleri kabül etmemeye başladılar. Diğer illerde ve işyerlerinde durum nasıl bilmiyorum tabiki.
Bu ihtarnamelerinizi noterden gönderin. Şekli noter ayarlar içerik gayet güzel.
Sayın ceceli341,
Yardım ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Noter kanalıyla işten ayrılma talebimizi yaklaşık 15 gün önce iş yerine ilettik. Yazımız patrona ulaştıktan sonra kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Sorun yaşamamak adına patrona karşı saygıda kusur etmedik ve sinir bozucu üslubunu/söylemlerini idare ettik.
Sonuç olarak yazılı talebimiz iş yerine ulaştığı gün ayrılma işlemlerimiz gerçekleşti. Elimizdeki zimmetli malzemeleri tutanakla teslim ettik. Patron hariç herkesle helalleşme fırsatımız da oldu.
Yazımızda "10 gün içinde ödenmesi" ifadesi yer aldı ve ödeme 10. gün içinde banka hesaplarımıza yatırıldı.
Tekrar çok teşekkürler, iyi günler dilerim.