Cevap: THH kararı ile ilamsız takip,takibe itiraz ve karşı dava,karşı davanın reddi,itirazın kaldırılması davası,itirazın kaldırılması davasının reddi
Bankayla uzlaşma konusunu,dosya masrafımı alma sürecinde banka şubesindeki hukuk işlerine bakan bayanın tavır ve davranışlarını düşündükçe,hiç müracaat etme gereği dahi duymadım.
Dün,mahkemenin kalemini aradım.İlginçtir bir ay sonra gerekçeli karar çıkar dediler kalemden ve duruşma tutanagındada bir ay yazıyor;gerekçeli karar yazılmış.Onlara kalsa süreyi kaçıracaktık...
Yarın gidip,dosyanın yetkili mahkemeye gönderilmesi için dilekçemi verecem.Araştırmalarıma göre,davanın devamı niteliğinde olduğu için posta masrafları hariç yeni bir harç alınmayacak...
Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.Konuyu takip edenler ve benim durumumda olanların faydalanması için gelişmeleri paylaşacağım.
Peki benim yeniden,bankanın mahkeme kararlarıyla bana borcu olduğu sabitlenmişken,usul hatasından dolayı icra takibim iptal edilmiş ve itirazı iptal davamda bankadan istediğim "icra inkar tazminatı"bana hükmedilmiş olsada,davamın yeni görülecek yetkili mahkemede "borcu inkar ederek ve geciktirerek beni zarara uğrattığı için" bankadan tazminat talep edebilirmiyim?Saygılar.
Cevap: THH kararı ile ilamsız takip,takibe itiraz ve karşı dava,karşı davanın reddi,itirazın kaldırılması davası,itirazın kaldırılması davasının reddi
"Dimyat`a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmak."bu olsa gerek.
Davam doğrudan reddedildi.Bankanın avukat parası olan 500 tl ye hükmedildim.
Şimdi sil başdan thh ne başvurarak ilam niteliğinde bir kararla dosya masrafımı almaya çalışacağım.
Yaptığım hata 2012 yılındaki thh başvuru sınırını geçdiğim için görevli mahkemede dava açmamak oldu.Sağlık olsun diyelim.(Resimi yüklemeye çalıştım ama 197,7 kb ı ayarlayamadım bir türlü.)
Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin parasal sınırlar;
a) İlçe tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 2.200 Türk Lirası,
b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası,
c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 3.300 Türk Lirası,
ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası olarak tespit edilmiştir.
Yürürlük
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ 1/1/2015 tarihinde yürürlüğe girer.