Cevap: borç batağı icra takipleri lanet olsun !
Maaşımın tamamına haciz gelme olanağı var mıdır?
-Çünkü kredi sözleşmesinde taksitlerimi ödeyemediğimde maaşın tamamına haciz konabilir maddesi var ise tamamına hacizkonabilir yorumları var.
-Açıkçası sözleşmemde ne yazıyor bilmiyorum.İmzalarken de onca sayfayı okuma imkanım olmadı.
-Eğer böyle bir madde ye imza atmışsam tamamına haciz konulabilir mi?
İmzaladığınız hiç bir sözleşme yasaların çizdiği sınırların üzerine çıkamaz.
Ücretli çalışansınız, aldığınız (çıplak) ücretin 1/4 ünden fazlası haczedilemez, hiç bir şekilde ücretinizin tamamı bankaya olan borcunuz nedeniyle haczedilemez. Bloke edilmesi durumunda dava açarak blokeyi kaldırmanız gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İmzaladığınız hiç bir sözleşme yasaların çizdiği sınırların üzerine çıkamaz.
Ücretli çalışansınız, aldığınız (çıplak) ücretin 1/4 ünden fazlası haczedilemez, hiç bir şekilde ücretinizin tamamı bankaya olan borcunuz nedeniyle haczedilemez. Bloke edilmesi durumunda dava açarak blokeyi kaldırmanız gerekir.
Erdoğan Kırcalı bey benim maaş bordromda TABAN maaş 1250 civarında yazıyor. Bunun üstüne anlamını bilmediğim(döner sermeye değil ) çeşitli eklentilerle elime net geçen maaş 2000 dir. Haciz olduğu vakit 2000 tl nin 4/1 imi haciz olunur. yoksa 1250 nin 4/1 i nin yanında bir de anlamını bilmediğim dediğim(döner sermaye değil) miktarların tamamına da haciz konur mu?
En iyi ihtimal elinize net geçen tutarın 1/4 üne veya
1250 tlnin 1/4 ü + kalanın tamamı şeklinde olabilir.
İyi günler. Bugün bir banka tarafından ödeyemediğim borçlarımdan dolayı arandım. Ve 1 hafta sonra ihbar işlemlerimin başlatılacağını söylediler.
Benim sorum: Bu bankaya ben yaklaşık 1 aydır ödeme yapamıyorum. Bir ay ödeyemediğim için ihbar gönderebilir mi?
Bunun bir süresi var mıdır? Yani 3 ay ödeyememe durumunda mı gönderebilir ihbarı bunu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler.
Alıntı:
hi_2015 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler. Bugün bir banka tarafından ödeyemediğim borçlarımdan dolayı arandım. Ve 1 hafta sonra ihbar işlemlerimin başlatılacağını söylediler.
Benim sorum: Bu bankaya ben yaklaşık 1 aydır ödeme yapamıyorum. Bir ay ödeyemediğim için ihbar gönderebilir mi?
Bunun bir süresi var mıdır? Yani 3 ay ödeyememe durumunda mı gönderebilir ihbarı bunu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler.
1 ay ödemediysen telefon ile aranırsın 2. ay eve kağıt gelir sen taksite bağlamak istiyorum diyebilirsen kart borcu ise eğer kredi ödemesi ise diğer ay ödemeye çalış yani geriden git
Merhaba bende bişey öğrenmek istiyorum. Özel bir bankadan kredi çekip ödeyemedim. Varlık şirketine düşmüş dosyam. Ana para 10,000 ₺ ama şuan 35.000 ₺ olmuş. Peşin 11,250 ₺ verirsem borcu kapayacaklarını söylüyorlar. Benim merak ettiğim şey; ben bu parayı peşin versem, sonradan bana geri kalan parayı da ödetirler mi? Anne babadan 2000 ₺ yetim aylığı alıyorum ve öğrenciyim. Birinden borç alarak bu parayı ödemeyi düşündüm ama geri kalanını isterlerse ben biterim. Ne onu ne de borç aldığım parayı ödeyemem. Neler yapmam gerek beni yönlendirir misiniz lütfen. Çok teşekkür ederim şimdiden.