Cevap: Ihtar ve Tazminatsiz çıkış
Alıntı:
KabileReisi rumuzlu üyeden alıntı
Uyuma olayi cocuk olayindan sonra oldu Zaten. Benim derdim işte uzun süre kalmak. Kalamiyorsam tazminatimi almak. Alamiyorsam dava etmek. Yine alamazsam vergi kacakciligindan onlarin da başını yakmak. Bununla ilgili napabilirim.
Bir de. Sonradan beni isten cikardiklarinda biz sana uc tutanak yazdik tazminatsiz seni atabiliriz deyip cikartabilirler mi. Uyuma meselesi yüzünden degil sadece uc tutanak yediğim icin.
Bu durumda su an gelecek olan ihtari kabul etmeli miyim imzalamamali miyim ?
Sadece aaa bak sana 3 tutanak tuttuk, hadi artık sözleşmeni feshediyoruz, seni tazminatszı işten çıkartıyoruz deme hakları yok, hoş hakları olmasa da elbette böyle diyerek sizi işten çıkartabilirler.
İş mahkemesinde dava açarak, eğer tutanakların tutulmasına sebep olaylar, ıspatlanabilir, işe yarar olaylar değilse ve usulunce işlemler yapılmamışsa, tazminatınızı alabilirsiniz.
Size gelecek ihtarı imzalayıp imzalamamak! İki ucu pis değnek.
İmzalayıp alsanız kabul etmiş gibi olacaksınız, imzalamasanız yüzüne karşı okunmuştur, imzadan kaçınmıştır yazıp kendileri yazarlar, savunma hakkınızı kullanmamış olursunuz.
Doğrusu , ihtarı altına gerçekte olaylar bu şekilde gelişmemiştir, aslı ile ilgili açıklamamı x gün içinde yazılı olarak vereceğim yazıp almanız daha doğru olacaktır.
Sizi haklı sebeple işten çıkardıktan sonra, artık maaşım düşüktü , oydu buydunun bir anlamı kalmıyor. Atı alan üsküdara önce varıyor.
Tazminat almak istiyorsanız ve işten çıkarılacağınızı hissediyorsanız, siz sözleşmenizi sgk primlerinin düşük ücret üzerinden ödeniyor olması nedeniyle sözleşmenizi feshedebilirsiniz.
(orada çalışma süreniz 1 yıldan fazla değil mi?)
Cevap verildi
Okumuyor musunuz?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sadece aaa bak sana 3 tutanak tuttuk, hadi artık sözleşmeni feshediyoruz, seni tazminatszı işten çıkartıyoruz deme hakları yok, hoş hakları olmasa da elbette böyle diyerek sizi işten çıkartabilirler.
İş mahkemesinde dava açarak, eğer tutanakların tutulmasına sebep olaylar, ıspatlanabilir, işe yarar olaylar değilse ve usulunce işlemler yapılmamışsa, tazminatınızı alabilirsiniz.
Size gelecek ihtarı imzalayıp imzalamamak! İki ucu pis değnek.
İmzalayıp alsanız kabul etmiş gibi olacaksınız, imzalamasanız yüzüne karşı okunmuştur, imzadan kaçınmıştır yazıp kendileri yazarlar, savunma hakkınızı kullanmamış olursunuz.
Doğrusu , ihtarı altına gerçekte olaylar bu şekilde gelişmemiştir, aslı ile ilgili açıklamamı x gün içinde yazılı olarak vereceğim yazıp almanız daha doğru olacaktır.
Sizi haklı sebeple işten çıkardıktan sonra, artık maaşım düşüktü , oydu buydunun bir anlamı kalmıyor. Atı alan üsküdara önce varıyor.
Tazminat almak istiyorsanız ve işten çıkarılacağınızı hissediyorsanız, siz sözleşmenizi sgk primlerinin düşük ücret üzerinden ödeniyor olması nedeniyle sözleşmenizi feshedebilirsiniz.
(orada çalışma süreniz 1 yıldan fazla değil mi?)
O hasta olayinda benlil bir sey yok. Isten cikartirlarsa dava acip orda kazanabilirim belki. Diger ikisi hakli. zaten tutanak yazildi savunmam istendi yazdim cevap bekliyorum. Uyumaya ihtar gelicek ama digerinin altina bana yoneltilen suclamalari kabul etmiyorum olaylarin asli savunmamda belirtilmistir deyip imza atsam?
evet bir yildan fazla süredir çalışıyorum. Anladım kendim cikarsam alabileceğim sadece.