adalet bakanlığı arşiv araştırmam olumsuz geldi..
Evimizin İp adresi kullanılarak Eskiden 3 kere ayrı ayrı dolandırıcılık suçu işlendiği iddiasıyla savcılığa ifade verdim
2 " Si " KOVUŞTURMAYA YER YOK"
1 tanesi ise Mahkemede Yargılandım ve" KUŞKUYA YER OLMADAN BERAAT" İle neticelendi.
Yani Aklandım ve adli sicil kaydım ve arşiv kaydım yok
bu sene Kazandığım zabıt katipliği sınavında Arşiv araştırmam olumsuz olduğu gerekçesi ile elendim.
İdare mahkemesine dava açtım ve derdest olarak devam ediyor.
Fakat Yd red aldım .
siz bir hukukçu olarak kazanma şansımı yüzde olarak yorumlarımısınız.
Arşiv kaydı olmayan Aklanmış birinin Arşiv araştırması olumsuz diye memur olamaması ne kadar hukuka uygun sizcen
Masumiyet karinesini ihlal midir ?
hukuken masum olan birinin hiç bir yasada ve yönetmelikde beraat eden takipsizlik kararı alan suçu ne olursa olsun Memur olamaz dıye bir ibare var ben mi bilmiyorum yoksa lütfen bılgılerınızı paylasın
Cevap: ArŞİv araŞtirmasi katİplİk atama İptal hakkinda..
Değerli Hukukçu büyüklerim ve Hukuk bilgisi Olan arkadaşlarım yorumlarını esirmezlerse , Olumlu olumsuz piskolojimi hazırlarım teşekkürler.
Lütfen forumda tekrar yapmayalım.Cevap gelebilirde gelmeyebilirde.Kimseyi zorlayamayız.
Güvenlik ve arşiv araştırması göreceli bir şey.Bence beraat olduğu için hiç bir engel olmamalı.Ama hukukun dışında, canlının doğasında olan bir durumda burada hukukun önüne geçiyor.
Maddi değeri olan bir malınız var.Hiç tanımadığınız iki kişiye bu malı kısa bir süre emanet etmeniz gerekecek.Tamamen aynı durumda olan bu iki kişiden birinin hiç bir sorunu yok diğeri daha önce hırsızlıktan yargılanmış ve ceza almamış.
Bu durumda tanımadığınız ve birini seçmek zorunda olduğunuz hangisine bu değerli malı emanet etmeyi tercih edersiniz.İnsanların %99 u malum cevabı veriyor.Aslında öyle olmamalı ama hukuk burada yaşamın gerçeğinin önüne geçemiyor.
Ben gene söylüyorum size hiç bir şekilde problem çıkarmamaları gerekir ama çıkarılırsa da şaşırmamak gerekir.
engin bey çok haklısınız çok teşekkür ederim cevabınız için.