Cevap: İlamsız takipte ödeme emri nedir
Alıntı:
mehmetuzunoglu34 rumuzlu üyeden alıntı
borca itiraz edeceksen postacının tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde ama 7 gün dolunca icra için alacaklı kapına gelebilir, sen alacaklı ile en kısa zamanda temasa geç.
İzmirdeki icra müdürlüğüne gidip araştırabilirmiyim ? Bilgi verebilirler mi?
miktar buyuk değil icra müdürlugünü ara alacaklının iletişim bilgisini al alacaklı ile iletişime geç boşuna izmir'e yorulma hemde masrafa girme sen alacaklıyı ara evvela yada icra müdürlüğünü ara icra müd. sana banka hesap no verir ödersin, konu kapanır, ben olsam dosyada adı yazan alacaklıyı arar indirim rica ederim.
Alıntı:
miktar buyuk değil icra müdürlugünü ara alacaklının iletişim bilgisini al alacaklı ile iletişime geç boşuna izmir'e yorulma hemde masrafa girme sen alacaklıyı ara evvela yada icra müdürlüğünü ara icra müd. sana banka hesap no verir ödersin, konu kapanır, ben olsam dosyada adı yazan alacaklıyı arar indirim rica ederim.
İndirim veya taksit tarzı birşey olabilir yani alacaklıya bağlı olarak doğru mu anladım
elbette mümkün, vakit geçirmeden iletişim kur, bu kadar sorun yapma 1600 tl nedir benim 30 un üzerinde icra dosyam var, sorun yapma sen durumunu dosya alacaklısına anlat sana ellerinden geleni yaparlar ama taksit yapılırsa taahhüt edersen örneğin ben bu borcu 4 taksitte ödeyeceğim diyerek imzalarsan ve ödemessen 3 ay cezaevine girersin taahhütü ihlal cezası bu, yani taksitleri asla aksatmamalısın.
Alıntı:
elbette mümkün, vakit geçirmeden iletişim kur, bu kadar sorun yapma 1600 tl nedir benim 30 un üzerinde icra dosyam var, sorun yapma sen durumunu dosya alacaklısına anlat sana ellerinden geleni yaparlar ama taksit yapılırsa taahhüt edersen örneğin ben bu borcu 4 taksitte ödeyeceğim diyerek imzalarsan ve ödemessen 3 ay cezaevine girersin taahhütü ihlal cezası bu, yani taksitleri asla aksatmamalısın.
Aslında şöylede bi olay var ben 20 yaşındayım yani bu sene okuyacağım için tek seferde o kadar ücreti vermem mümkün değil sizce neler önermeliyim neler söylemeliyim
durumunu anlat onlar sana söylerler en fazla kaç taksit sunabileceklerini, miktar az olduğu için ödemen anlaşman faydalı olur her yapılan masraf dosyana yansır, maddi durumunun iyi olmadığını öğrenci olduğunu ilet, karşındakilere samimi ol neticede onlarda insan, onlarda senin gibi öğrencilik yılları oldu, senin benim durumumda milyonlarca insan var.
Alıntı:
durumunu anlat onlar sana söylerler en fazla kaç taksit sunabileceklerini, miktar az olduğu için ödemen anlaşman faydalı olur her yapılan masraf dosyana yansır, maddi durumunun iyi olmadığını öğrenci olduğunu ilet, karşındakilere samimi ol neticede onlarda insan, onlarda senin gibi öğrencilik yılları oldu, senin benim durumumda milyonlarca insan var.
Söylediğim gibi alacaklı istanbulda ben izmirdeyim anlaşma nasıl sağlanır
Adıma gelen ilamsız icra ödeme emri
08.05.2015 Tarihinde elime ilamsız takipte ödeme emri geçti ve kağıtta yer alan bilgilerin tamamı bana ait olup alacaklıyı hiç bir yoldan tanımamaktayım yaklaşık borç 1600 TL bu durumda ne yapmam gerekiyor .
Cevap: Adıma gelen ilamsız icra ödeme emri
emre 7 gun içerisinde itiraz edeceksiniz
Şu yukarıda sorduğunuz sorulara bakınca sormadan edemedim;
Siz o alacaklıyı tanımadığınızdan eminmisiniz????
Gerçekten sizin hiç bir ilginiz yoksa, bundan %100 eminseniz;
icra dairesine elinizdeki belge ile gidip, bu icra ilamına itiraz etmek istiyorum, konunun benimle hiç bir ilgisi yoktur, bu borcu kabul etmiyorum diyerek itiraz edebilirsiniz.
Karşı taraf alacağında ısrar ederse ve gerçekten sizin borçlu olduğunuzu açacağı davada ıspatlarsa, yukarıda da belirtildiği üzere dava masrafları+ karşı taraf avukatlık vekalet ücreti + icra inkar tazminatı ödemek zorunda kalırsınız.