yarin sgk ya gidip durumu anlatacagim. cikis belgesinde ki usulsuzlugude soylecegim bakalim neler olucak.
Printable View
yarin sgk ya gidip durumu anlatacagim. cikis belgesinde ki usulsuzlugude soylecegim bakalim neler olucak.
bir diger sorumda arkadas soyledi aklima takildi eger ki bunlar beni ucretsiz izinde ise aldilarsa bu sure isliyo mu sgk bakimindan. onun demesine gore 2 hafta ucretsiz izin gosterir ve senin cikmadini daha uzatir dedi. gercekten karisik islere dogru donuyor bu olay. ya da hayatimda ilk kez calismanin acisini cekmekteyim.
Şahsen ben ne sorduğunuzu anlamadim
Sözleşme yoksa deneme süreside yok anlamına geliyor. Fakat sözleşmenin olmadığından eminmisiniz? genelde işe giriş belgeleri ile birlikte imzalattırırlar.
İşverene isitifanızı yazılı vermediyseniz ve çıkışınızı kendisi resmi olarak yaptı ise bu durumda 2 haftalık ihbar tazminatınada hak kazanmış olursunuz. Eğer yazılı olarak istifanızı vermiş iseniz tam tersi olarak ihbar süresi sizin içinde geçerlidir.
Bununla beraber sizin içinde uygun ise, işveren ile yazılı olarak anlaşırsınız. Hiçbir ihbar öneline gerek kalmadan 1 ay sonra iş akdi fesh edilmiş olacaktır. Bir aylık süre içersinde 1 aylık maaş tutarı tam olarak çalışana ödenecektir. Şeklinde protokol yapın. İşverende bu arada başka bir çalışan bulur. Sizde çalışmadan maaş almış ve kanuni yükümlülüklerden kurtulmuş olursunuz.