Cevap: hırsızlık suçlandım
Tck 73 uyarinca sikayete bagli suclar suc tarihinden itibaren 6 ay icerisinde sikayette bulunulmazsa kovuşturma yapilmaz. Noterden ihbar bir gelsin bakalim sizi hangi sebeplerden dolayi isten cikarmislar. Siz ceza davasi acamazsiniz, suc iddiasiyla kanit ve sahitlerinizle birlikte savciliga sikayette bukunursunuz, *savci suc olduguna kanaat getirirse iddianame duzenler dava acilir. Uzerinize iftira atildigini ispatlayabilecek durumdaysaniz vakit kaybetmeden savciliga gidin. Is mahkemesi bundan bagimsiz birsey ama oradaki davayi da vakit kaybetmeden acin. Manevi tazminat için ceza davasi acilirsa onun bitmesini de bekleyebilirsiniz, ya da ceza davasi acilirsa hemen akabinde tazminatı da acabilirsiniz. Bir avukattan yardim almanizi tavsiye ederim, *karışık ve zorly bir surec. Unutmayin karsi taraf ta iddiasini ispatlamak icin sahitler gosterecek sizi zor duruma sokmak icin herseyi yapacaktir.
Cevap: hırsızlık suçlandım
25-2 den çıkartılmış görünüyorum. Avukata sordum olay gerçekleştikten sonra 6 gün içinde ihtar vermemiş ve 1 ay sonra işten çıkartılmışsın. Burdan vuracağız dedi.