Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
eleştiri hakkını kullanmak elbette hepimizin hakkı, ben de az önce o hakkımı kullandım.
Uzaktan seyirci kaldığınız bir olayın tam da göbeğindeymişsiniz gibi yorumlarla konuya dalıp, göbeği polise bağlıyorsunuz , göbeği hukuksuzluğa bağlıyorsunuz ve eleştiri hakkınızı sadece kendi oluşturduğunuz / kaydırdığınız o göbek üzerinde kullanıyorsunuz.
( Ip adresi konusunda kesinlik size göre yok -kabul etmediğiniz için- , modeminizin internete bağlanırken aldığı ip adresi sizin sanal alemdeki kimliğinizdir, cebinizdeki kimlikle başkası sanki sizmişsiniz gibi istenmeyen bir şeyler yaptığında , yapılandan nasıl siz sorumlu tutulup , o yapanın siz olmadığını ıspatlamak zorunda kalırsanız, internet ortamındaki kimliğiniz olan ip adresinizle de başkalarının yapacağı saçma sapan işlerden siz sorumlu olur, kusurun sizde olmadığını ıspatlamak zorunda kalırsınız.
Ispatlayamazsanız ne olur, o sürekli saydırdığınız polis tarafından alınır, o inanmadığınız hukuk sistemi içinde yargılanır , o taş duvarların gerçek soğukluğunu hissedersiniz, olacağı bu başka bir şey değil. Orada da dilediğiniz kadar eleştiri hakkınızı kullanırsınız elbette.
ama nacizane önerim, eleştiri hakkınızı sadece bünyenizden dışarıya karşı değil, kendinize doğru da kullanın ara sıra, inanın faydasını görürsünüz.
Ben yapı olarak fazlasıyla agresifim , ben dalarım, ben yaparım diyerek gezinip duruyorsunuz ya hani,
hepimiz zamanı geldiğinde agresif olabiliyoruz, hepimiz dalabiliyoruz, tek dalabilen siz değilsiniz :) Dalış şekilleri farklı olabilir sadece.
Sizi durdurmadan buyur geç diyen polisin, diğer tarafta neden o insanları durdurup çorabına kadar aradığını, size neden hiç bir şey yapmadığını neden sorgulamıyorsunuz,düşünmüyorsunuz ?
Öyle ya, polis aynı polis, ona başka size başka neden davrandı??