Cevap: Kıdem ve İhbar tazminatı
Zaten savunmanızı yapmışsınız. Bundan sonra yapacaklarını bekleyeceksiniz. 2006 yılında yazılan Yazıyı siz yazmamışsınız sadece paylaşmışsınız. Bu genel bir eleştirinin ironik olarak anlatımı. Evrensel i.. ne üstüne alınmış haketen. Ne diyecek çıkarırken. O evrensel i...ne benmiyim diyecek. Dersede zaten problem yok.:DD
Çıkarılış nedenine göre dava açılıp açılmayacağına karar verirsiniz.
Bu arada bu yazıyı delil olarak kullanırsa. Ters mantıkla bakarsak sizede Mal denmiş olunuyor
2015 yılındayız,
2 yıldır bir işyerinde çalışıyorsunuz ( 2 yıl geri gidersek 2013 te orada başlamışsınız)
sizin bölüme, birinin yakını olan biri işe alınıyor, sizden yüksek ücretle.
Bu nedenle siz ekşisözlükte bir yorum yapıyorsunuz, yalakalıkla ilgili. ama gel gör ki yorum tarihi 2006. yani o işyerini, o kişiyi, o kişinin yakını tanımıyor , varlıklarından bi habersiniz o tarihte.
O 2006 daki yorumunuza istinaden 2015 yılında savunmanız isteniyor, tazminatsız çıkartılmakla tehdit ediliyorsunuz öyle mi?
2006 daki yorumunuz nedeniyle, 2015 yılında sizi tazminatlı yada tazminatsız işten çıkarma hakları yok, çıkartırlarsa diğer şartlar sağlanıyorsa işe iade davası açma hakkınızı kullanabilirsiniz, işe iade davası açmak istemezseniz tazminatlarınız için dava açabilirsiniz.
Teşekkür ederim ilginiz için. Bende sanırım mahkemelerde arıycam hakkımı bu ülkede herkezin eleştiri hakkı var diye biliyorum:(
Herkesin eleştiri hakkı var ama kimsenin hakaret hakkı yok, ve birilerine ipne demek hakaretin ta kendisidir.
Ben eleştiri hakkımı kullanıp o insanlara öyle dedim derseniz, hata edersiniz :)
2006 yazı yazılmış ben yeni Facebookta paylaştım
Anlattığınız olaydan ve paylaştığınız yazıdan biz buradan hakaret olduğunu anlayabiliyoruz. Ama yazı tek başına genel bir duruma eleştiri. Buna bakılırsa herşeyden bir anlam çıkarılabilir. Mesela dinlediğimiz pek çok şarkıda aslında hakeretler içerir. Halbuki hangi makam ve mevkide olursak olalım anlamlarına önem vermeden kalkıp oynarız bile.
Mesela Müdür beyin yeşil kürkü buna örnektir. Söylenirken neşeli bir türküdür. Fakat Türkünün hikayesi ve asıl güftesi müdüre hakaretler içerir. Başka bir müdür
de çıkıp Türkünün kendisi için yayınlandığını ve asıl amacın hakaret olduğundan bahsedebilir.
Hiç kimse kurum ya da kuruluşu hedef almayan, herkesin bildiği ve dünyanın her yerinde olabilen adam kayırma kavramına eleştirel bir bakış bu.
Bu nedenden dolayı işten adam çıkartılabilir mi, mümkün ama dayanağı iş kanununun başka bir maddesi olacaktır.
O yazılan metinden dolayı birisine soruşturma açmak, suç isnat etmek hele ki iş hayatına son vermek hukuksuzluktur.
Bugün 3 kişi odaya alarak baskı kurdular. Sonucu Pazartesiye kadar ileteceklermiş, baskı altında söylediklerim kabul olurmu çünkü yeri gelince refarans olmayız bir daha iş bulamassın tazminatı alamassın gibi tehditte ediyorlar.
Yazdıklarınız tazminatsız yada işe iade hakkı yaratmadan çıkarmalarına yetse idi, emin olun şimdiye kadar çıkışınızı vermişlerdi. Savunma bile almazlardı. Ama sizde farkındasınız, o firmada suyunuz kaynadı.Sizi bu sebeple çıkarmasalar dahi, hata yapmanızı bekleyip çıkarabilirler. Merak etmeyin, size her halükarda referans vermeyecekler. Bunlar klasik kendin istifa et git taktikleridir. Bu konu ile ilgili işverenin haberi yoksa işveren ile görüşün. Tazminat haklarınızı alıp ayrılmak sizin için en iyi seçenek.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yazdıklarınız tazminatsız yada işe iade hakkı yaratmadan çıkarmalarına yetse idi, emin olun şimdiye kadar çıkışınızı vermişlerdi. Savunma bile almazlardı. Ama sizde farkındasınız, o firmada suyunuz kaynadı.Sizi bu sebeple çıkarmasalar dahi, hata yapmanızı bekleyip çıkarabilirler. Merak etmeyin, size her halükarda referans vermeyecekler. Bunlar klasik kendin istifa et git taktikleridir. Bu konu ile ilgili işverenin haberi yoksa işveren ile görüşün. Tazminat haklarınızı alıp ayrılmak sizin için en iyi seçenek.
Cevabınız için ve olaya tarafsız yaklaştığınız için teşekkür ederim.
Amerika merkezli bir şirket yani ulaşmam çok zor daha öncede bu tarz olaylar oldu kimse kimseye ulaşmadı. Yani sesimizi duyuramadık. Bu aşamada beklemekten başka çarem yok zaten hakkımı mahkemede aramayı tercih edeceğim. Çünkü mahkemeden başka güvenebileceğim veya beni koruyacak kimse yok.
Genel Müdür, Operasyon Müdürü ve çoğu Direktör + İk müdür daha önceden arkadaşlar başka firmadan geldiler. Yani şirket içi hakkımı arayabileceğim kimse yok.