Cevap: Ceza davası devam ediyor disiplin soruşturması açılmadı.
Ben asliye cezanın görevsizlik kararına tebliğat tarihi itibariyle 7 gün içinde itiraz ettim. Savcılık tarafından görevi kötüye kullanmaktan yargılanmak için, bu itirazıma asliye cezamı bakacak yoksa ağır ceza mahkemesimi bakacak? İtirazımın cevabı ne kadar sürede bana ulaşır?
Yeniden soruşturma izni alınması için itirazımı ne zaman yapmalıyım. Ya da ağır ceza mahkemesi beni direk görevi kötüye kullanmadan yargılayabilirmi?
İtirazlara genellikle bir üst mahkeme bakar.Sulh cezaların kaldırılmasıyla bazı durumlar bundan müstesna tutulmuştur.Sizin itirazınıza ağır ceza mahkemesi bakacaktır.İtirazınız bir ay içerisinde karara bağlanır diye düşünüyorum.Muhtemelen dosyanızda yeterli delil bulamadığından tekrar asliye cezaya gönderebilir.
Dosyanız ağır ceza mahkemesinde görüşülmesine karar verilince soruşturma izni yönünden itirazınızı ağır ceza mahkemesine yapmalısınız.
ağır ceza mahkemesi görevsizlik kararı verdi (gerekçesinde cumhuriyet savcılığı iddianamesinde görevi kötüye kullanmadan dava açılmasını talep ettiği için, asliye cezanın belirttiği resmi evrakta sahtecilik iddianamede yok.) ve görevli mahkemenin asliye ceza olduğunu belirtti. dosya Yargıtay ceza mahkemesine gönderildi. görevli mahkemenin tespiti için, acaba şimdi ne olacak Yargıtay ne karar verebilir.
- - - Updated - - -
ve bu süreç ne kadar sürer, Yargıtay ne kadar sürede karar verir?
Ben size daha önceden de yazmıştım.Kesinlikle 257. madde ağır ceza yetki ve görev alanına girmez diye.Benim anlamadığım ağır ceza mahkemesinin kararına itiraz eden mi oldu da dosya yargıtaya gitti?
Dosya yargıtaya gitse bile % 100 yarıtay dosyayı onaylar(Karşı taraf itiraz etmişse reddeder) Dosya tekrar asliye cezaya gelir ve tekrar taraflara davetiye çıkartılır.
uyap tan kontrol yeni kontrol ettim ağır ceza mahkemesinde görev uyuşmazlığı sonrası açılış yazıyor bu ne anlama gelir, yani artık ağır cezadamı yargılanacağım