Cevap: haberim olmadan bir taşerondan başka bir taşerona aktarılmam suç değil mi? Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Son işvereniniz ve üst işveren olan belediyeye karşı açmanız sizin hayrınıza olacaktır, ama illa sadece son firmaya karşı açmak istiyorsanız ;
devralan işveren devreden işverenle birlikte 2 yıl sorumludur tazminatınızdan. 2 yıl sonra , önceki işverenin sorumluluğu kalmaz.
Ortakları birebir aynı dahi olsa, işvereniniz kişiler değil, şirket olduğundan, yeni şirket yeni işveren demektir.
toplam 4 yıllık çalışmam var ilk iki senelik alacağımı garanti altına almak için mi belediyeye de dava açmamı öneriyorsunuz.
Son firma 16 gün çalıştırdı. Ben bu firmaya dava açtığımda arkadaş biz seni 16 gün çalıştırdık bizde kıdemle ilgili bir alacağın yok 45 gün çalışmadığın için ihbar hakkında yok diyebilirlermi davayı boşuna yanlış firmaya açmayayım diye bu soruyu sormuştum.
Cevap: haberim olmadan bir taşerondan başka bir taşerona aktarılmam suç değil mi? Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Ben de diyorum ki,
son işvereniniz, bir önceki işvereniniz ve belediyeye karşı davanızı açın.