AV. BARIŞ VARDI doğrudur teşekkür ederim saygımla.
Printable View
AV. BARIŞ VARDI doğrudur teşekkür ederim saygımla.
Babamın yurt dısına gittiler bir daha türkiye gelmiyecek artık kredi ve kredi kartı borçları eletrik ve diğer ödemelerini yapmıyor bu banka ve diğer borçları benim üzerime kalır mı ve babamı miras yok sıfır gibi
Babanın borcu yüzünden benimle sorumlu tutulmaz diye biliyorum ama babamı vefat ederse borçları benım üzerimde kalır mı acaba ?
lütfen yardımlarınızı ve cevaplarını bekliyorum saygımla avukatım.
önce yazıdıgım yukarı cevabı yanıt beklıyorum çok merak edıyorum.
Babanızın kayıtlı olduğu ikamet adresi , sizin yaşadığınız adres ise, o adrese gelinip haciz edilebilecek eşyaların haczi yapılabilir.
Babanız vefat ettiğinde mirasçısı olarak borçlarından da sorumlu olursunuz.
Vefat ettiğinde ev-araba-tarla-para- borç... neyi kaldıysa geriye hepsi mirasçılarına kalır.
Borç ta mirastır. Sizden başka mirasçısı yoksa, babanız vefat ettiğinde borçları size miras olarak kalır ve ödemek zorunda kalırsınız.
Babanız vefat ettiğinde kalan mirası red etmeniz gerekir, eğer çocuğunuz varsa, onun da red etmesi gerekir. Mirasın reddi davasını , babanız vefat ettikten sonra 3 ay içinde açabilirsiniz.
Erdoğan bey sen bana anlattıgı senı adına cok teşekkür ederim şimdi kafam şok oldum başka yolu varmı ? örnek mahkemeye gidip savcı dilekçe verip bir zamanı babamı vefat ederse her hangisi miras ve diğer borçları benım üzerimde sorumlu kalmasi istemiyorum babamı hıc görüşmüyorum mahkemeye kabul eder mi ? acaba cevabı yine teşekkür ederim
Etmez.
Şu an miras yok, dolayısıyla doğrudan sizi ilgilendiren bir şey yok.
Baba vefat ettiğinde, miras var, sizi ilgilendiren borç var. Ancak o zaman red edebilirsiniz.
Babanız öldüğünde borç kalmaması için , şu an alabileceğiniz herhangi bir tedbir yok.
Erdoğan hocam öğrendim teşekkür ederim kusura bakma diğer forumu konu açtım yanıt cevabı gelmedi ısrar etmıyorum eğer sen biliyorsa konu yardımcı olursan sevırım.
2007'de AVM dükkanda bir eletrik ufo almiştim senet imzaladım olabilir hep taksit ödüyorum AVM dükkanda kapatmiş veya tanıştılar bana bilgi ve haber yok kayip gibi dukkanda firma isim hatırlamıyorum taksit ödemesi az kaldım hakkı helal korkuyorum ona para vermek istiyorum bulamadım toplam 8 yıl oldu bi şey problemı cıkar mı öğrenbilirmiyim ? ve Avm dükkanda sahibi eğer uzun zaman ödemeyen mahkemeye verir biliyorum uzun zaman bekledım ve e-devlet site baktım yok gelmedin ne yapmak lazım ?