[QUOTE=
2015 yilinda yeni yasaya gore iscide ayni kosullarda is verene ihbar tazimanati odemekle yukumlu birakiliyor.[/QUOTE]
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bu yasa muhtemelen siz doğmadan öncede vardı.
Printable View
[QUOTE=
2015 yilinda yeni yasaya gore iscide ayni kosullarda is verene ihbar tazimanati odemekle yukumlu birakiliyor.[/QUOTE]
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bu yasa muhtemelen siz doğmadan öncede vardı.
Vallahi bilmiyorum, internetten okudum ve mali musavirlerde bu sekilde bilgi verdi. Pazartesiyi bekliyorum. İhtari almasini bekliyorum. Maasimida alamadim elim kolum bagli kaldi. İnsallah odeme yapar. İs bulamadim. Magduriyetim hat safada.
ceceli bey , evıme kagıt geldı noter den sırketın avukatı yollamıs fesıh kagıdı heralde orda 18. maddeden cıkarıldıgım yazıyor benden savunma almıslardı 1 gun ıse gıtmemıstım sadece haber vermemıstım bu nedenle cıkartmıslardı kıdemını odıcez dedıler zaten gelen kagıtta ay sonu ıhbar ve kıdem tazmınatınız yatırılacaktır dıo ama sordugumda ısverene sadece kıdem yatıracaz dedı karsılıklı fesıh yapmıstk yanı ıbraneme ımzalatmıslardı bana tum alacaklarımı vs aldım dıe yanı demek ıstedıgım bu maddeden cıkarıldm savunma almıslardı 1 gun gıtmedım dıye ısverenede haber vermemıstm olay bu yanı
1 gün gitmediniz diye değil de, o devamsızlık için savunma istediğinizde gerçek sebebi belirtmek istemediğinizden savunmanızda başka bir sebep belirttikten sonra, işvernee '' ben ayrılmak istiyorum'' demenizi işverenin de kabul etmesiyle ayrıldınız ve kıdem tazminatınız ödendi diye hatırlıyorum. Yani talep sizden geldi, işveren kabul etti, karşılıklı anlaşma ile sözleşmenizi birlikte feshettiniz.
Bilmiyorum, bir şeyler yazıyordu, ibraname imzalattı dediğiniz, imzaladığınız o belgelerde tam olarak ne yazdığı önemli .
Konuya sorduğunuz sorudan devam edin. Ordan burdan yarım yamalak sorularla ve verdiğiniz eksik bilgiler ile sizi yanıltabiliriz. Bende Sn kırcalının iletisi ile daha önce sorduğunuz sorunun farkına vardım.
18. maddeden çıkarıldığınız kesinmi? İşveren ile fesih sözleşmesi yaptınızmı? Siz istifa ettinizde işveren size iyi niyetli olarakmı tazminat ödedi?
Ayrıca işveren sizi sgk çıkış kodu olarak ne belirtti?
evet eve gelen kagıtta kanunnun iş kanunun 18. maddesınden yetersılık nedenı fılan yazıodu yanı 18. maddeden cıkarıldıgım kesın , fesıh sozlesmesı yapmadım sadece 1 tane a4 kagıdı vardı bılgısayar cıktısı olan ıbraname yazıodu ama istifa ıbranamesı deıl normal fesih ıbranamesı sozlesme deıldı yanı tutar fılanda yazmıodu hem ben ıbraneme ye ımza attıgım tarıhı de yazdm ısım soy ısım attıgım tarıh 03.03.2015 ama fesıh tarıhım 04.03 yanı cıkarıldıgım tarıh 04.03 , valla iyi niyetmı deılmı bilemiyecegım ama her ne olursa olsun cokta ahlak kurallarına aykırı bı davranısım deıldı bana gore soncuta 1 gun gıtmemısım haber vermedım bıde , sgk da cıkıs kodu nu bılmıyorum nasıl yaptıklarını ama gelen kagıtta noter onaylı 18. madde yazıodu ,, bırde sırket avukatının yolladıgı kagıtta noter aracılıgyla gonderdıgı yanı en alt kısmı dıkkatım ıcektı kıdem ve ıhbar tazmınatınız ay sonunda maasınıza yatıralacaktır yazıyor , ama ısveren sadece kıdem yatıracagız dıyor ?
Başkaca bir evrak yok ise size gelen yazıya göre ay sonunda ihbarınızda yatar. Yatmazsa ne yapacağınızı daha önceki konuda anlatmıştım.
İhtarname maas ve tazminatimi 1 hafta icinde odemeniz gerekmektedir, aksi halde tum dava ve avukat masraflariyla beraber tarafiniza yuklenecektir. Simdi; isveren tazminati aldi ve odeme yapmazsa ne olur cunku.ihtar cekmisim. 2. Hakli sebepleri olsa bile bir hafta icinde ihtara cevap vermezse mahkeme kararini etkiler mi? 3. Ben isten kovuldugumun ertesi gunu SGK ya bildirimde bulundum ise devamsizlik iddia edebilir mi? 4. İsten kovuldugum/ayrildigim.gunden beri hic bir resmi yazisma.ve bildirim.gelmedi ki buda yaklasik 15 gun oldu. 5 is arkadasimin isi benim.biraktigima sahitlik.etmesi durumu ne kadar etkiler? 6. Ben kovuldum ancak hala ses seda yok ne yapmaliyim, ihtarda cektim sgkyada bildidim. Dava acmalimiyim yoksa SGKyi mi beklemeliyim?