Cevap: Eksik, Hatalı ve Zamanında Gelemeyen Mobilyalar
Merhaba,
Bir internet mağazasının showroom'undan giyinme dolabı sipariş ettim. Ancak ürün zamanında teslim edilmedi, teslim tarihinin üzerinden 1 ay geçti ve hala teslim edilmedi. Fİrmayı her aradığımda bir tarih veriyor ve ürün o tarihte de gelmiyor hep bir ertelenme hali içinde. Bildiğim kadarıyla ürün sözleşmede yazan tarihte teslim edilmezse ayıplı mal olarak değerlendiriliyor ve sözleşmeden dönme hakkı kullanabiliyorum. Ancak bu kadar mağdur edilmişken yalnızca para iadesi alıp çekilmek istemiyorum. Ürünü benim aldığım zamanla şuan ki fiyatı arasında fark var ayrıca yeni bir yerden yeni bir ürün sipariş versem onu da en az 1 ay beklemem gerekecek ve öyle bir zamanım yok. Yaşadığım bu zaman ve maddi mağduriyet için sözleşmeden dönme hakkımı kullanırken tazminat isteme hakkım var mıdır? Nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olur musunuz?
Alıntı:
Ebru Çelik rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bir internet mağazasının showroom'undan giyinme dolabı sipariş ettim. Ancak ürün zamanında teslim edilmedi, teslim tarihinin üzerinden 1 ay geçti ve hala teslim edilmedi. Fİrmayı her aradığımda bir tarih veriyor ve ürün o tarihte de gelmiyor hep bir ertelenme hali içinde. Bildiğim kadarıyla ürün sözleşmede yazan tarihte teslim edilmezse ayıplı mal olarak değerlendiriliyor ve sözleşmeden dönme hakkı kullanabiliyorum
. Ancak bu kadar mağdur edilmişken yalnızca para iadesi alıp çekilmek istemiyorum. Ürünü benim aldığım zamanla şuan ki fiyatı arasında fark var ayrıca yeni bir yerden yeni bir ürün sipariş versem onu da en az 1 ay beklemem gerekecek ve öyle bir zamanım yok. Yaşadığım bu zaman ve maddi mağduriyet için sözleşmeden dönme hakkımı kullanırken tazminat isteme hakkım var mıdır? Nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olur musunuz?
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Tüketici hakem heyetine başvurarak sorunumu çözdüm. E-Devlet üzerinden gerekli belgeleri yükleyip sonucu beklemek gerekiyor.
26.05.2023 tarihinden Enza homedan oturma grubu ve yemek masa, sandalyesi satın aldım. 08.07.2023 tarihinde teslim edileceğini söylediler ve satış sözleşmesinde tarih olarak o var. Ürünler 10.07.2023 tarihinde yani bugün teslim edildi. Fakat satın almış olduğum ürünler içinde 2 adet 3lu koltuğum gelmedi. Arayıp sorduğum da mağazamızda sistem değişikliği olduğu için teslimatın geç yapılacağı biraz gecikecegini söylediler. Bir hafta sonra düğünüm var. Evime misafirler gelicek mağdur olduğumu soyledigimde bişey yapamicaklarini söylüyorlar. Çok mağdur oldum bu durumda ne yapabilirim. Biraz bişey okudum ürünü alıp indirim isteyebilme hakkım var mı ? Eğer o şekilde bı hakkım varsa nasıl kullanabilirim ? Maddi olarak sıkıntı da olduğum için soruyorum cevaplarsaniz sevinirim.