Cevap: Sürücü Belgesi Olmadan Araç Kullanma Cezası Kanunlar arası Çelişki
Bu başvurudan bir şey çıkmaz fikri doğru ya da yanlış olabilir.Ancak sitenin saygınlığına neden ters düşsün.Biz buraya yıllarımızı verdiğimiz, sizde 3-5 gündür buralarda olduğunuz için pek bilgi sahibi değilsiniz ancak bize akıl vermekten de geri durmuyorsunuz.Burada insanlar o kadar olmayacak şeylere davalar açma, tazminatlar isteme, hukuki hak arama yollarına gidiyor ki biz onlara ''hakkını ara tabi, bura hukuk devleti, aslansın, kaplansın, yürü'' dersek hem eyyam yapmış oluruz hem de umut tacirliğiyle kişileri olmayacak işlere yönlendirmiş oluruz.O yüzden kendi düşüncemizi hukuka ve akla yatkınsa olumlu değilse olumsuz elbette yazacağız.
Benim kişisel fikrim cezanın tamamlanması demek sürenin dolması ve para cezasının da ödenip tamamlanması demektir.Ha siz ben olayı para cezasının tamamını ödemeksizin ceza tamamlanmıştır diye yorumluyorum derseniz ona da saygı duyarız ve bir fikir olarak alırız.Ancak ceza davalarında da para cezasını ödeme ve tamamlama şartı benzer olduğu için benim dediğim şu an için akla daha yatkın gibi.
Her şeyi bir kenara bırakalım Benim yazdığım veya bir üyenin yazdığı bir yazı burada %100 doğru olmak zorunda değil ki.Burada bize hukuki danışma ücreti verilip profesyonel yardım mı alınıyor ki fikirlerin doğruluğu, kesinliği tartışılsın.Ki bir kişi bir hukuki konuyu 3 ayrı avukata danışıp 3 ayrı cevap aldığı da oluyor.Yakın zamanda üye oldunuz, üye olurken okuyup kabul ettiğiniz şartları(okumadan tik atıp geçtiyseniz bilemem) hatırlamanızı öneririm.Forumun saygınlığını ölçmek içinde 3-5 günden daha fazla zamana ihtiyacınız olduğunu bilmenizi isterim.Tekrar iyi forumlar..
Engin Bey, bu foruma üye olan ya hukuk mezunudur ya da hukuk ile ilgili bir araştırma yapıyordur. Yani 3-5 gün buralarda olabilecek bir üye profiline gayet açık bir site. Ayrıca buraya bilgi edinmek için giren herhangi biri de akıl verebilir.
Konumuza gelirsek, ben hukuksal bir tartışma içinde 2 paragraf yazı yazmışım, içinden bir kelimeyi alıp bana kişisel bir cevap vermişsiniz? Sonra yine uzatmışsınız. Yıllarınızı buralara verdiniz diye ben susup saygı mı göstermeliyim şimdi? Ben bu foruma hukuki bir konuda bilgi edinmek ve bilgi paylaşmak için üye oldum. Sizin kurulu düzeninizi incelemek için değil.
Son olarak bu konu ile ilgilenen arkadaşlar varsa bana ulaşabilir. Ruhsat sahibi olan eşime yazılan cezayı duruşmalı bir dava ile iptal ettirdim. Kendi adıma yazılan cezayı ise iptal ettirecek kuvvetli inancımı koruyorum. Bu güne kadar bu forum dışında kimseden de böyle olumsuz bir tepki almadım(yaklaşık 20 avukat). Üzerine gidildiği takdirde çok net bir şekilde bozulabilecek bir ceza.
Saygılar.
Arkadaşım, burada fikir paylaşımına, akıl vermene bir şey dediğimiz yok, üstüne seviniyor ve destekliyoruz.Ama bizlere cevap verme şeklini öğretmeye kalkmana, bu cevabın alemi yok şu cevabın alemi var yazmana lafımız olur.Sanane benim cevabımdan.Sen kendi cevabını yaz.Bende böyle düşünüyorum de.Herkes de saygı duysun.Ayrıca yirmi(20) avukata sordum onlarda benim gibi düşünüyorlar demen ortaokul düzeyinde ve komik olmuş.Sayende konu dışında çıkmış olduk.Bu kadar heyecanlı çıkışlar yapmak yerine forumu bir gez, cevaplara, üsluba, yazılanlara bir bak.Burada olmak istiyorsan ve samimiysen eminim faydası olacaktır.