Cevap: Senedi İcraya Verme 5-6 Aydır Parayı Alamıyorum.
konu güncel. Başka cevap yazacak yok mu? Herkes farklı şeyler söylemiş. Ne yapıcam hala kararsızım. (Vadesi geçen senede protesto edilmezse, vadesi geçmeyen senede mi protesto çekicem. Vadesi gelmeyen senede protesto çeksemde adam neden ödesin ki çözemedim gitti. V adesi gelmeden niye ödeyim demiyecek mi). Bu hukuk işleri çok karışık geldi. Birisi adım adım anlatabilir mi? Yada yorum yazanlar üstteki yorumlardan şu kişiye katılıyorum desin. Ben ona göre hareket ediyim. İyice kafam karıştı :( :(
Bulut Bey ;
Aslında burda size bilgi verilmiş. Bulunduğunuz şehirde adliyeye gidip icra dairelerinde icra takibi açtırabilirsiniz memurlar size bu konuda yardımcı olacaktır.
Sn.bulut,
internet pek çok şeye imkan tanıyan bir ortam olsa da, elinizdeki senetlerle icra takibine başlayabilmeniz için, bilgisayar başından kalkıp icra dairesine kadar gitmek zorundasınız. Bu işi size verilen ilk yanıtı okudğunuz gün, güncel güncel güncel, yokmu başka cevap diye beklemek yerine o icra dairesine gidip ben bu senetlerle ilgili takip başlatmak istiyorum deseydiniz,
şimdiye kadar borçluya tanınıyacak olduğunuz ödeme süresi tamamlanmış, icra memuru ile haciz işlemlerine başlama şansınız olmuştu.
İşlemleri yapın ( kendiniz takip yada avukatla görüşmekten korkmayı bırakıp vekalet vererek ) ,
sonra buyrun konuyu güncelleyin. Güncel güncel tamamda madem güncel, neden hala oturup bekliyorsunuz???
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.bulut,
internet pek çok şeye imkan tanıyan bir ortam olsa da, elinizdeki senetlerle icra takibine başlayabilmeniz için, bilgisayar başından kalkıp icra dairesine kadar gitmek zorundasınız. Bu işi size verilen ilk yanıtı okudğunuz gün, güncel güncel güncel, yokmu başka cevap diye beklemek yerine o icra dairesine gidip ben bu senetlerle ilgili takip başlatmak istiyorum deseydiniz,
şimdiye kadar borçluya tanınıyacak olduğunuz ödeme süresi tamamlanmış, icra memuru ile haciz işlemlerine başlama şansınız olmuştu.
İşlemleri yapın ( kendiniz takip yada avukatla görüşmekten korkmayı bırakıp vekalet vererek ) ,
sonra buyrun konuyu güncelleyin. Güncel güncel tamamda madem güncel, neden hala oturup bekliyorsunuz???
üstad icra dairesine gittim. takip formu doldurup senet le birlikte getirin dedi. internette araştırdım farklı çeşitlerde takip formu var. :( hangi takip formunu doldurabilirim. Örnek var mı elinizde
adliye önünde arzuhalciler var demiş birisi forumu okumadan armut piş ağzıma düş bekliyorsun istersen kolundan tutup götürecek birini ara..İcra dairesine gitmişsin tabi gittiysen!? adliyede yoldan geçen birine sorsan takip formu nereden bulurum doldurturum diye hazır form dolduran yol kenarında bekleyen daktilocu amcalar var onlar sana 1-2 tl karşılığında doldurup eline verirdi sende senetlerle birlikte formunuda alıp işlemlerini başlatırdın...