Cevap: Kıdem Tazminatım!!!
Haklı nedenle işten ayrılırsanız yada haksız olarak işten çıakrılırsanız tazminatınızı ödenmezse evet garantiye almış olursunuz. İşveren sizi haklı nedenle işten çıkarırsa ömrünüz boyu orada çalışsanız kıdem tazminatı alamazsınız. Yani garanti nasıl çıktığınıza ve nasıl çıkarıldığınıza bağlıdır.
Cevap: Kıdem Tazminatım!!!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik nedeniyle ayrıldığınız tarih itibariyle kıdem tazminatı hakkınız doğmuş durumda,
kıdem tazminatında zaman aşımı 10 yıldır, 10 yıl içinde askerlik öncesi dönem için hak kazandığınız kıdem tazminatınızı talep edebilir, ödenmezse dava yoluyla alabilirsiniz. 10 yılı geçirdiğinizde kıdem tazminatı alacağınız zaman aşımına uğramış olduğundan, talep ettiğinizde işvereninizin zaman aşımı iddiasında bulunması durumunda,
o dönem için hak kazanmış olduğunuz kıdem tazminatınızı alamazsınız, bilginize
Peki bu 8 yıllık tazminatımı emekli olduğumda alabilir miyim?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Haklı nedenle işten ayrılırsanız yada haksız olarak işten çıakrılırsanız tazminatınızı ödenmezse evet garantiye almış olursunuz. İşveren sizi haklı nedenle işten çıkarırsa ömrünüz boyu orada çalışsanız kıdem tazminatı alamazsınız. Yani garanti nasıl çıktığınıza ve nasıl çıkarıldığınıza bağlıdır.
Yani onu biliyorum hocam. Sonuçta ben kendi isteğimle çıkarsam alamam... Ama onlar beni haksız yere çıkartırsa bu geçmiş 8 yılı da alabilirim diyorsunuz...
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam peki , Erdoğan hocamın dediği hakkında ne diyorsunuz? Yani 10 yıl sonra alamazsınız diyor. Yani diyelimki bunlar beni 12 yıl sonra çıkardı. Ben bu geçmiş 8 yılı alamaz mıyım?