dava mava açılmadan fazladan 1200 TL almak etik midir ?
Printable View
dava mava açılmadan fazladan 1200 TL almak etik midir ?
e-devlet şifresiyle hakkınızda açılmış icra takibi var mı öğrenebilirsiniz dosya numarasıyla ilgili daireye gidip dosyanızı çıkarttırıp hesaplatabilirsiniz fazla alınan bir tutar varsa dava açıp geri alabilirsiniz.
O zaman 37. icraya gidip isminizle sorgulama yaptırın.
Onu o zaman düşünürsünüz hele bi tespit edin bakalım.
Biz avukata verdik, icra için işlem başlatmak için kalktık gittik siz hemen ödeyince o işlemler tamamlanmadı, 3 aylık gecikme, avukatlık ücreti ve masraflar da eklenince böyle oldu diyebilirler.Karşınızda bir ticari kurum ve bir hukukçu var.En ufak bir boşluk olsa ki var gibi hiç bir şey yapamazsınız zaten parayı da kendi rızanızla kabul edip ödemişsiniz(başınıza silah dayanmadıysa durum bu).Genede bir sorup soruşturmak lazım tabi.Kolay gelsin.
Kendi rizamla verdim evet ama borcuma faiz bindi icra dosyasi vs diye dusundum salak gibi verdim. Bana hugun ibraname yollamislar paraui yatirdi diye avukatlik burosuna helin seneti alin diyorlar bende arastirmak istiyorum durdik yere 1200 lira fazla verdim demek istedigim ortada icra falan yok sadece blof yapmislar ama bu fazla para bunlarin hakki mi nasil geri alirim
Avukatıydı, 3 ay beklemesiydi(ki ticaretle uğraşanlar için para çok önemlidir ve bu onlar için çok ciddi bir süre), araması sorması, gitmesi gelmesi haliyle faizi çok büyük bir miktar değil.2.800 TL, 4.000 TL olmasada 200-300 lira azı olurdu diye düşünüyorum.Şu an bu herkse açık, özgür forumumuza yazmak zahmetsiz ve ücretsiz olsa da dava açmaya kalkarsanız harcı, vekalet ücreti, bilirkişisi derken bir borcunuz kadar daha masraf etmeniz ihtimal dahilinde.Şu şekilde bir mücadeleye girişecekseniz mutlaka elinizdeki evraklarla bir avukata gitmeli ve adım adım gerekli girişimlerde bulunmalısınız.
İcra dairesine gittim adıma açılan bir icra davası yok.. elime ulaşan bir tebligat yok ve bugün tahsilat yapan avukatı aradım bana verdikleri cevap
biz size icra takip başlattık onlar dosyayı kapamıştır ondan göremiyorsunuz dedi. Kaldı ki icra açılmasa bile bu bedeli ödemek zorundaydınız hiçbirşey yapamazsınız dedi tahsilat yapıldı ayrıca dedi bizde 1 bardak su içtik..