Cevap: tebbir nafakasını ödeyemiyorun neyapmam gerekiyor
Size formda yeteri kadar bilgi verilmiş.Tedbir nafakasını ister ödeyin ister ödemeyin,takdiri size ait.Nafaka hak edilmiş paradır.Birikmiş nafaka borcu icra edilmiş se geçmişe dönük alır,üstünüzde ister mal olsun ister olmasın.Yargıtay genellikle tedbir nafakasını yoksulluk nafakasını onar
selamlar benim istediğim bilgi farklı biz alamaz demedik zaten işe girerse yada evlenirse geçmiş borçtamı siliniyor evlenir ve işe girerse nafaka alamıyor çünki yeterki yasal çalışsın sorum bu yoksa alır alamaz deil tabiki herkez hakkını bir şekilde alacak
Alıntı:
canermutlu38 rumuzlu üyeden alıntı
selamlar benim için çocuk yok 6 ay evli kaldık zaten tebbir nafakasına karar verildi ekimdede dava bitti yoksulluk nafakasına karar verildi şuanda dosya yargıtayda evlenirse yada işe girerse geçmiş dönem borç silinecekmi bilmiyorum
MAhkemece verilmiş bir nafaka kararı ve sonrasında ödenmesi gerekip ödenmeyen, doğmuş bir nafaka borcunuz var,
eski eşinizin evlenmiş veya bir işe girmiş olması eski , birikmiş nafaka borçlarının silinmesini sağlamaz, borcunuz ödeyinceye kadar borç . Bankaya olan kredi borcunuz, ödemediğiniz elektrik faturası borcundan farklı değil, Ödemediğiniz sürece baki, diğer borçlarınızdan tek farkı, alacaklınız dilerse ödenmemiş nafaka borcunuz nedeniyle disiplin hapsi uygulamasını talep edebilir.