Yargıtay kararlarında düğünde takılan takılar kadına hediye olarak değerlendirilmektedir. Yani hak talep etmeniz mümkün değil. Eşinizin akrabaları ile olan husumetleriniz ise ayı bir dava konusu olup boşanma davasına etki etmez.
Printable View
Yargıtay kararlarında düğünde takılan takılar kadına hediye olarak değerlendirilmektedir. Yani hak talep etmeniz mümkün değil. Eşinizin akrabaları ile olan husumetleriniz ise ayı bir dava konusu olup boşanma davasına etki etmez.
Bildiğim kadarıyla her eş kendine takılan ziynet eşyalarına sahip oluyor. Düğün videosunda kime ne takıldığı belli olur diye düşünüyorum. Eşinizin ailesinden gelen tehditlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun, aile mahkemesinden koruma kararı talep edin. Benim de başımda benzer durumlar var, izlenecek en mantıklı yol bu sanırım.
Zaten sizin tazminat ödeyebilecek durumda olup olmamanızın da çok bir önemi yok, tazminata karar verilirken sizin ödmee gücünüze değil, talep edenin haklı olup olmadığına bakılır.
Olması gereken yerde duruyor yani,
Hakaret davası açacaksanız, şikayete bağlı olduğundan 6 ayı geçirmeden şikayetçi olmanız gerek, şikayet sonucu savcı dava açılıp açılmamasına karar verecektir.
Eşinize takılan takılarda herhangi bir hakkınız yok.
Bana takıldı, ona takıldı, benim eniştem takdıydı, amcam bileziği ben istedim diye ona takdı vs. şeklinde yazılara kimi zaman rastlıyoruz.Tüm altınlar(erkeğin alyansı hariç) kadının malıdır.Hiç bir hakkınız yok.Size her hangi biri hakaret veya tehditte bulunduysa boşanma davasından ayrı olarak elbette şikayetçi olunuz.
Benim gelirim zaten 2.000 TL alamazlar vs. yaklaşımı da gene gerçek hayatta duvara tosluyor.Maaşınıza icra gelir ömür boyu ödersiniz.Onun dışında bile banka hesabı, araba, taşınır, taşınmaz üzerinize geçen her şeye anında el konur.Yıllar sonra miras yoluyla dahi üzerinize bir mülk geçse borcun faizine gider.Ömür boyu üzerinize bir dikili ağaç olamaz.Ayrıca bu icralar yüzünden işinden olan bir çok kişi var(maaşında icra olan kişiler hem durumları gereği hem muhasebeye yük getirdikleri için pek sevilmez ve sıklıkla işten çıkarmalarla karşılaşır).O yüzden istedikleri miktarı söylesinler bende zaten o kadar yok rahatlığı çok çok mantıklı değil.Zor durumlar ama maalesef gerçekler bu şekilde.Esenlikle..
Ne kadar kesin, net bir dille yazmissiniz, oysa esim takilarimin bir kismi ile opel astra kalan 20.000 tl evde kaldi, cikarken gozum bir sey gormemisti, simdi ise kosturuyorum fakat benden 200.000 tl istiyorlar. Soyle lanet olsun bosa diyemiyorsunuz.umarim bende en azindan bana takilanlari alabilirim.
Yazdığınız iletiyi paylaşmadan önce bir defa okumanızı tavsiye ederim.Bu şekilde konuşur gibi yazdığınız iletiyi düzeltme, eksik yazdığınız kelimeleri ekleme şansınız olur.
Sanırım'' oysa esim takilarimin bir kismi ile opel astra kalan 20.000 tl evde kaldi '' derken(bu aradan her kelimenin altında yazarken kırmızı şerit çıkıyor yani hemen hepsinde imla hataları var) altınlarınızın eşiniz tarafından araba almak için kullanıldığından bahsetmişsiniz.
Yasal olarak kesin bir şekilde altınlar kadının malıdır.Ancak elbette derdinizi mahkemede de bu şekilde anlatırsanız, hukuki girişimlerinizi yerinde yapamazsanız hak kayıpları yaşamanız kaçınılmaz.