Bir akıl verin lütfen. Ya da yapcak bişiyin yok diyin.
Printable View
Bir akıl verin lütfen. Ya da yapcak bişiyin yok diyin.
Yaptığınızda daha kötü duruma düşeceğiniz için önermek istemiyorsam da, hesabınızdaki otomatik ödeme talimatlarınızı kaldırırsanız ödemeler maaşınızdan çekilmez, siz alabilirsiniz. Umarım banka soruın çıkartmaz. Ancak bunu yaparsanız ve bu bankaya borcunuzu ödemezseniz bu sefer de bu banka ile icralık olacaksınız. Bu yüzden bu yola gitmeden başka bir yolla; bir şeyinizi satarak, birinden borç alarak v.s. çözmeye çalışmanız sizin için daha hayırlı görünüyor. Allah kolaylık versin.
Ödemelerim otomatik değil ve kendileri ilk taksitten itibaren 14ü gece hesabı eksi yapıp sabah çekiyorlar. Bir dakika bile gecikmiş kredim yok. Ben bari bloke kslkmıyorsa bile bir kredi ödemeyip bir ay geriden gitmek istiyorum. 1500 lirayı geceden bloke ediyorlar. Gece maaşım yatıo 1970 diyor ama kullanılabilen 400
- - - Updated - - -
Maaşımızı ziraat yatırıyor ve anlaşma nisanda bitiyor. Başka banka ile anlaşırsak onlardan da mı blokeli alcam maaşımı. Eğer öle olursa dişimi sıkıp bekleyebilirim
Mevduat hesabı "eksi" olmamalı. acaba ek hesap tanımlı mı hesabınıza?
Maaş hesabınızın olduğu bankanın kredi kullandırırken otomatik ödeme talimatı almama ihtimali neredeyse sıfırın altında, ki ilk taksitten beri otomatik olarak bunu tahsil ediyor olmaları da bunun göstergesi, kredi kullanım sözleşmenizi imzalarken, o belgeler içinde otomatik ödenmesini de kabul etmişsinizdir kuvvetle muhtemel.
Kart yapılandırması da aynı şekilde, eğer yapılandırmayı banka şubenizle yaptıysanız, kart borcunun yeni bir kredi ile kapatılması olmuştur, bu durumda da otomatik ödeme talimatını almama ihtimalleri yok.
Yapabileceğiniz bir şey yok ne yazık ki,
banka değiştiğinde maaşınız farklı bir bankaya yatarsa, kredi borcunuzun olduğu banka icra takibi başlatmazsa, bloke de olmayacağı için maaşınızın tamamını yeni bankanızdan çekebilirsiniz.
Fatura vb ödemeler veya kredi kartı ödemeleri için verilen talimatları iptal etmek mümkün elbette,
ama bazı bankalarda bazı kredi sözleşmesinde kredi kullandırma şartları arasında yer alabiliyor maaş hesabından otomatik olarak kesilmesi şartı.
Maaş hesabı sahiplerine verilen kredi için iptal etmek mümkün mü? Sanmıyorum.
Evet, sanki bankam krediui kullandırırken bana bunu şart koşmuştu. Yani parayı otomatik çekeriz die hatırlıyorum. Ancak kredi kartı yapılandurmasnda lafı geçmedi onlar kendi halletti. İlginiz için hepinize teşekkür ederim. Maaş bankamda yine ziraat kazanmış ihaleyi ama şube değişecekmiş. Hepinize mutlu yıllar