Cevap: Hukuka Uygun Delil
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Endişelendiğimi nereden çıkardınız? Farkındaysanız benim sorum sözde delilin içeriği değil elde edilme şekli! Benim sorduğum şahsi bir belgenin çalınması hususu.. Bahsettiğiniz içerikler ancak bir ceza davasının konusu olur, bunları yazmanız enteresan.
Enteresan bir durum yok sayın üye;
Boşanmaya konu olacak bir içeriği yoksa o belgelerin delil olarak değerlendirilmesi de düşünülemez, yani endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.
Benim mesajda örneklediğim konular (şayet o belgelerde bu tür ifadeler var ise) ancak boşanma davasında sizin güvenilirliliğinizin, aile babası olma vasfınızın olmadığının, iş yerinizle bile çatışma yaşadığınızın, geçimsiz biri olduğunuzun ispatında kullanılabilir anlamında idi.
Ayrıca bir kez daha üzerine basarak söylüyorum, eşler arasında özel hayat kavramı yok, mahrem kavramı yok... Eşiniz size ait olan her türlü belgeyi aile mahkemesine delil olarak sunabilir, ancak o belgenin delil olup olmayacağının takdiri hakime aittir.
Malumunuz boşanma davaları özel hayata ilişkin davalardır, özel hayata ilişkin davanın delilleri de ancak özel hayatın içerisinden temin edilebilir.
Kusurlu olan eşin (insanın doğası gereği) kendi kusurunu itiraf etmeyeceği düşünüldüğünde mağdur olan eşin durumu ispat için başkaca yolu kalmayacaktır.
O nedenledir ki; aile mahkemelerinde özellikle boşanma davalarında bu tür deliller (cep telefon mesajları, facebook, twitter, mail vb. belgelerin kullanımı sıkça görülmektedir.
Geçmiş olsun.