Cevap: İşten çıkma ve sözleşme sorunu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bahsedilen deneme süresi , iş kanununda belirtilen anlamda belirsiz süreli sözleşme içinde tanımlanan deneme süresi değil, hele bir 3 ay deneyelim, sıkıntı olmazsa devam ederiz mantığıyla yapılmış 3 aylık belirli süreli sözleşme olarak anladım ben konuyu, yanıtım da bu yöndedir.
Merhaba,
Dün iş verenim ile görüşme yaptım ve sözleşmemin bittiğini işe gelmemek istediğimi söyledim oda şöyle birşey söyledi istifanı vermedin ve 15 gün daha bizimlesin. Ama 170 numaralı çalışma bakanlığını aradığımda 15 gün önceden haber vermeden sözleşmem bittiği anda iş ile alakamın kesildiğini söylediler. Iş verenim akıllı biriki sözleşmede madde olarak yazmiş sözleşme süresi dolmadan 15 gün önce yenileme istemediğime dair istifamı vermem gerekliymiş. Hem 15 günlük maaş tazminatı hemde bin tl lik kendi kafasına göre yapmış olduğu bir sözleşme maddesi var tabiki elimde sözleşmemizin bir kopyası yok ve kopya istediğim zamanda mail olarak göndericeğini söyledi. Sonuç olarak şuan dükkanı açtım çay simit eşliğinde bu yorumu yapiyorum ve kaldı 14 diyorum. :) Birde istifa edildikten sonra benim haklarım nelerdir iş arama süremiz var diye duymuştum 2 saat günlük .
Tekrar teşekkürler
Sözleşme geldiğinde şuna bakın: Eğer o tazminatlar sadece işçinin işten ayrılması durumunda varsa, ama aynı tazminatlar partonun işçiyi atma durumunda yoksa, geçersiz sayılıyor. Bu durumda iş kanunundaki hükümler geçerli oluyor.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşme geldiğinde şuna bakın: Eğer o tazminatlar sadece işçinin işten ayrılması durumunda varsa, ama aynı tazminatlar partonun işçiyi atma durumunda yoksa, geçersiz sayılıyor. Bu durumda iş kanunundaki hükümler geçerli oluyor.
2 taraflı olarak da var işveren haber vermeden çıkarırsa tazminat alabiliyorum
15 gün değil 14 gündür, yani 2 hafta.
Ayrılacağınızın bildirimini yazılı olarak yapın bari, madem kabullendiniz bu durumu. Noterden gönderin yazıyı , x tarihi itibariyle ayrılacağım, günlük 2 saatlik ücretli yeni iş rama izinlerimi toplu olarak şu şu tarihler arasında kullanacağım diye.