Cevap: Öğretmenim 2 haftadır uyuyamıyorum.
İnsanların, hayatlarını ilgilendiren ceza davalarında işin profesyoneli olana değil de, ekonomik yönden ucuz olana yönelmesi en çok yapılan hatalardan. Baro avukatları hiçbir şey yapmıyor demek doğru olmasa da kendi şartlarınız ile tuttuğunuz avukatın başarı oranı çok daha fazla olacaktır. Yoksa baro avukatları da normal avukat.
Alıntı:
anatolium rumuzlu üyeden alıntı
Ben ceza davasında avukat istedim, hakim olmaz dedi, olur vermesi gerekiyormuş. 2. kez istedim bu kez olur aldım,avukat 1 kez mahkemeye geldi diyecegim bir şey yok dedi bir daha da gelmedi.
tabiki avukat ancak ilgilenmedikleri bir gerçek. Ben öğrenciyim bırakın avukat tutmayı zor geçiniyorum 2009 yılında yaptıgım bir hatadan dolayı halen sürünüyorum. Bende bu sene mezun olacagım eğitim fakültesinden ve kafayı yiyecegim yeter artık bırakın beni.
Basri bey haklısınız tabiiki de işi profesyonellere bırakmak gerekir. Şuan Ardahandan Balıkesir gönene nasıl gideceğimi maddi olarak düşünmekteyim. Ya avukat tutucam yada kendim dava günü Balıkesir Gönen'e gidicem. sizce bu dava için ortalama avukatlık masrafları ne olur. Birde diyelim ki olumsuz bir sonuç çıktı memuriyetime engel olacak bunu bir üst mahkemeye yada temyiz gibi karşı dava açabilme hakkım var mı?
Öncelikle bu kadar paniklemeyiniz. Benim telefonumda çalındı duruşmaya gittiğimde hakim neredeyse beni suçlu buldu! "Niye telefonuna mukayyet olmuyorsun!" dedi iyimi :) Netice senin gibi birisini kandırmışlar yine! Davacı olmadım. Senin durumunda olan birisi için en iyi çare ta Ardahan'dan Balıkesir'e gidip dünya masraf edeceğine telefonu çalınan şahısı bul, durumu anlat, telefonunun parasını öde (umuyorum telefonu çok pahalı değildir) ve şikayetçi olmamasını sağla.En kestirme çare budur. Şahısın buna itiraz edeceğini sanmıyorum çünkü o da duruşmayla falan uğraşmak derdinde değildir.
Yok ille davacıyım derse, duruşmaya şahidini götür ve masumiyetini kanıtlamaya çalış ve davayı asıl suçluya yönlendirmeye uğraş. Eğer daha önce herhangi bir sabıka kaydın yoksa muhtemelen ya beraat alırsın ya da dava en kötü ihtimal HABG ile sonuçlanır ve denetim süresinde kasten başkaca bir suç işlemezsen sonuç hiç dava açılmamış gibi olur. Velhasıl memuriyetine kolay kolay birşey olacağını düşünmüyorum.
sayın çobanoğlu dava zaten açılmış dava konusu profesyonel hırsızlık"çanta yada cepten"diye geçiyor. hem polise hemde görev yaptığım yerde mahkemeye ifademi verdim. artık kamu davası şeklinde bir durum var davacının şikayetini geri alması gibi bir durum yok. şimdi olaya şahit olan arkadaşımın da davası var ifadesini alacaklar. benim gerçekten öğrenmek istediğim olası kötü bir sonuçta bu mahkemenin kararını bozdurtabilme yada karşı dava açabilme hakkım var mı? 31 yaşındayım bugüne kadar bir tane trafik cezam bile yok annem noterde babam adliyede memurdu kafamıza vura vura büyüttüler bizi böyle bir şeyden memuriyete zarar gelmesi benim kadar onları da çok üzer yüzlerine bakamam. hiç tanıdığım avukat olmadığı için buradan cvplar bulmaya ona göre hareket etmeye çalışıyorum.
sn. ogokdogan, eğer telefonu çalınan şahıs ilk duruşmada şikayetçi değilim derse, zaten şahidiniz de varmış bu nedenle kamu davası da olsa hakim kuvvetle muhtemel beraatinize karar verir diyorum. Umarım dava sonucunu da buraya yazarsınız.