Cevap: n11.com 47 gündür satın aldığım ürünü göndermiyor.
Bu büyüklükte bir firmanın stok hatası yapma ihtimali sıfır diyorsunuz ama satışı yapan Evidea değil ki. Dikkat ederseniz bu tür aracı firmaların içinde bir sürü küçük satıcı iş yapıyor. Evidea'nın yaptığı şey esas olarak bu satıcılara bir tezgah kiralamak. Gerisi o satıcının ticari ahlakına kalıyor. Çoğu stoksuz çalışıyor, sipariş gelince oradan buradan temin edip gönderiyor. Evidea'nın hiç bir mağazası yok, hiç bir tezgahtarı yok, muhtemelen hiç bir sevkıyat elemanı yok. Onlar sadece bir vitrin.
Benim de gittigidiyor altında çalışan bir satıcı ile sorunum var, küçücük bir adam günlerdir beni 5 lira 90 kuruş için oynatıyor, gittigidiyor da bunu seyrediyor. Çünkü elinde o satıcıyı kendi bünyesinden atmak dışında hiç bir yaptırım yok. Buna da bir kere başlarlarsa ortalıkta satıcı kalmayacak, bunu gayet iyi biliyorlar, o yüzden fazla ses çıkartamazlar.
Ben bu tür sitelerden yaptığım her alışverişte önce satıcının şöhretini iyice araştırıyorum, sonra hangi kargo şirketi ile çalıştığına bakıyorum, beğenmezsem gidip daha pahalı satandan alıyorum malımı. Ne yaparsam yapayım, yine de arada sırada böyle tuzaklara düşüyorum.
Cevap: n11.com 47 gündür satın aldığım ürünü göndermiyor.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Bu büyüklükte bir firmanın stok hatası yapma ihtimali sıfır diyorsunuz ama satışı yapan Evdiea değil ki. Dikkat ederseniz bu tür aracı firmaların içinde bir sürü küçük satıcı iş yapıyor. Evidea'nın yaptığı şey esas olarak bu satıcılara bir tezgah kiralamak. Gerisi o satıcının ticari ahlakına kalıyor. Çoğu stoksuz çalışıyor, sipariş gelince oradan buradan temin edip gönderiyor. Evidea'nın hiç bir mağazası yok, hiç bir tezgahtarı yok, muhtemelen hiç bir sevkıyat elemanı yok. Onlar sadece bir vitrin.
Benim de gittigidiyor altında çalışan bir satıcı ile sorunum var, küçücük bir adam günlerdir beni 5 lira 90 kuruş için oynatıyor, gittigidiyor da bunu seyrediyor. Çünkü elinde o satıcıyı kendi bünyesinden atmak dışında hiç bir yaptırım yok. Buna da bir kere başlarlarsa ortalıkta satıcı kalmayacak, bunu gayet iyi biliyorlar, o yüzden fazla ses çıkartamazlar.
Ben bu tür sitelerden yaptığım her alışverişte önce satıcının şöhretini iyice araştırıyorum, sonra hangi kargo şirketi ile çalıştığına bakıyorum, beğenmezsem gidip daha pahalı satandan alıyorum malımı. Ne yaparsam yapayım, yine de arada sırada böyle tuzaklara düşüyorum.
Yanılıyorsunuz Evidea nın deposu var ve her ürünü tedarikçilere göndertmiyor. N11 yada gittigidiyor gibi değil. İptal edilen üründe Evidea nın deposundan sevk edileceği zaten belirtiliyordu. Öyle olmasa idi zaten evidea ismini burada belirtmezdim.
Gittigidiyorda satıcı size malı satıyor. fatura size kesliyor. >Evideada size malı kim gönderirse göndersin faturayı evidea keser.