başka firkir verebilecek kimse yok mu?
Printable View
Bir kat mülkiyeti hukuk davası açtım, ancak yönetici cevap dilekçesinde konuya çok az değinerek yalan yanlış ifadeler kullanarak kişilik haklarıma saldırmıştır. TCK 128'e göre delil olmadan ve konuyla alakalı olmayan aklına gelen herşeyi (pek çoğu da yalan) yazmış. Konuyu saptırmaya çalışmış. 1 ay sonra duruşma var.
Bu durumda ne yapmalıyım? Cevap dilekçesini alıp savcıya mı gideyim yoksa kendim mi dava açayım?
Sn. Kırcalı;
Dava dilekçesinde kullanılan ifadeler hakaret veya iftira olarak nitelendiremez ise de, davalıyı Mahkemeye karşı yüzsüz,suç makinesi,medeniyetsiz bir kişi olarak göstermeye yönelik saldırılar hukuka aykırıdır ve sorumluluk gerektirir. Şayet, kişiliği hedef alan bu yöndeki ifadeler somut vakıalara dayandırılabiliyor veya kullanılan bu ifadeler davanın "Esasına" yararlı ise kişilik haklarına saldırıdan söz edilemeyecektir.
Bu nedenle, hakaret veya iftira nedeniyle ceza veya tazminata yönelik hukuk davası yerine, "kişilik haklarına yönetilen saldırılar" nedeniyle manevi tazminat davası açılabilir diye düşünüyorum.