Cevap: Savcı memuru nasıl ifadeye çağırır
Alıntı:
umutsan rumuzlu üyeden alıntı
Davet yok beyefendi ifade için çağrılıyorum net olarak daha önce bilgi için çağrıldık kalktık gittik bu sefer ifadeye jandarma çağırıyor.Adaleti temsil edenlere yasaları hatırlatmamıza rağmen uymuyor keyfiliklerine devam ediyorlarsa demek onlar için burası muz cumhuriyetidir.Gördüğünüz gibi ben yasaya uymaya çalışıyorum.İzinsiz ifadeye gider ayrıca soruşturmaya girersem ne olacak bu suç değil mi?
Suçlu musunuz, suç ortağı mısınız, bu korkunuzun anlamsız nedenini çok merak ettim.. Sanırsınız bu memlekette devlet memuru olup / 657 ye tabii olup savcılığa ilk çağrılan sizsiniz.
Sonuçta vatandaş olarak asli göreviniz adaletin yerine gelmesi için devlete ve onun savcısına yardımcı olmak değil mi ?
Bir de şu açıdan bakın olaya; vereceğiniz ifade ile gerçekten mağdur olmuş bir insanın / ailenin öağduriyetini gecikmeden, daha fazla zarar görmeden giderirken, gerçekte suçlu olanların da adalet önünde hesap vermesine yardımcı olacaksınız.
Cevap: Savcı memuru nasıl ifadeye çağırır
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Suçlu musunuz, suç ortağı mısınız, bu korkunuzun anlamsız nedenini çok merak ettim.. Sanırsınız bu memlekette devlet memuru olup / 657 ye tabii olup savcılığa ilk çağrılan sizsiniz.
Sonuçta vatandaş olarak asli göreviniz adaletin yerine gelmesi için devlete ve onun savcısına yardımcı olmak değil mi ?
Bir de şu açıdan bakın olaya; vereceğiniz ifade ile gerçekten mağdur olmuş bir insanın / ailenin öağduriyetini gecikmeden, daha fazla zarar görmeden giderirken, gerçekte suçlu olanların da adalet önünde hesap vermesine yardımcı olacaksınız.
Yolumuzdan ve işaretlemelerden emin olmasam, korkuyor olsam ifadeye gelmiyorum demem.Kaza yerlerinde araç, trafik ve hava şartlarına bakmadan yol kusuru arayan jandarma bile yol kusuru yok demiş kaza raporunda suçu ve suçlu net olarak yazmış.Bu kadar şeyden sonra size böyle keyfilik yapılsa normal karşılar mısınız? Bizde savcılar kadar kamu görevi yerine getiriyoruz. Suçum, kusurum tespit edilmemiş.Her kazaya ifade vermeye adliye kapılarına gidersek biz nasıl görevimizi yerine getirecez?