Sn. Yavuzcan,
Kesinlikle katılıyorum. Önce Türkçemizi ilerletmeliyiz.
Printable View
Duyurusunu yapmamıştık ama 3-4 aydır yayında olan Ingilizce hukuk sitemizi ziyaret edip biraz antrenman yapabilirsiniz. Tabi ayrıca üye olmanız gerekiyor.
http://en.hukuki.net
iyi günler Selin hanım.ben de özellikle bu konu hakkında çok durdum ama araştırmalarıma göre uluslararası hukuk yeterlidir. Çünkü yazışmalar olsun sözleşmeler olsun ingilizce yapılmaktadır. Eğer akademik olarak düşünüyorsanız, Almanca ve fransızcanın gerekli olduğu düşünüyorum.
Türk Hukuk mekanizmasında yabancı dilin artısı bulunmamaktadır. Uluslararası Hukuk, Deniz Hukuku gibi alanlarda İngilizce gerekli olup bunların dışında ki alanlarda hukuka herhangi bir tesiri bulunmamaktadır.
Affınıza sığınarak bir düzeltme yapmak istiyorum. AİHM başvuruları Türkçe olarakta yapabilirsiniz. AİHM'de Türkçe yapılan başvuruları da kabul etmektedir. Bu konuda AİHM'de hizmet veren birim mevcuttur. Saygılarımla
kadir has hukuktayım hazırlık okucamdan haberım bile yoktu.saçma geliyodu hukuk ve ingilizce ne alaka neyime yarıcak ki 40 yılda 1 belki yaancı gelir ya da gelmez diyodum,hazırlıgı bıtırene kadar hocalarıma aynı şeyleri soyluyodum zorla okuyodum,akıllıca bari öğrenım dedim oşa gitmesin,kariyer merkezınde staj ilanlarına baktım,hukuk sıtelerındeki stajyer avukat arayan burolara bktım hepsınde iyi derecede ing bilen stajyer aranıyor dıye belirtiyolar,aihm dava dilekcesi ya da herangi bir yazı göndermek için biri size geldiğinde ing bilmek zorundasınız,hukuk alanında bunun dışında çok işe yaramıcak zaten ama olması geren ve manıklı olan bu,%50 ing okuyorum hukuğu,2.bir dil öğrenme gereksimini bile duyuyorum çünkü hedefim uluslar arası deniz hukunda uzmanlaşmak,eğer imkanınz varsa özel üniversteleri tercih etmek daha iyi eğitim ve kariyer için devletlerde de baya iyi olanlar var ama size bişey vermez kendiniz bişeyler yapmaya çalışırsınız yapabildiğiniz kadarıyla,en basitinden ist hukukta okuyan arkdşım var ing ögrenmek istiyo benden hukuk ing notlarımı alıyor,halbuki ist hukuk markadır,birazda zaten öğrencide iş bitiyo erken farkına varmak lazım başta saçma gelebilir ama hukuk için yabancı dil kesinlikle olmalı zaten hayatın diğer alanlarındada bi hayli işe yarıcaktır
Bugün bazı iş ilanlarına baktım beş ilanın üçünde iyi derecede ingilizce bilen avukat tercih sebebiymiş.Zaten bizde de mükemmel(?)mesleki ingilizce dersi verilir.Okulun ingilizce eğitimini beğenmeyen olursa ki bu çok nadirdir özel kursa gidebilirler sudan ucuz!!Hem merak etmeyin mesleki ingilizce dersi vermek için öyle belirli bir kontenjan da istemiyorlar...
Bende türkce , inglizce ve Almanca biliyorum ayrica verdiniz cevaplar icin tesekürler