Cevap: Banka protokolü ve çalışanın hesap açmak için sözleşme imzalamaya zorlanması.

Alıntı:

ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı

Maaşı nasıl alacak o zaman? Diğelim kurum razı oldu başka bankada açtır dediki zannetmem, onlar bankadanda katı olacaklar. O zaman başka bankaya gidecek. O bankadada  nerdeyse o sözleşmenin aynısı var.  
Bu durumda tek seçenek kalıyor. Maaşın bankaya isme yatırılması. Bence çalıştığınız kuruma sorun. Protokol yapılan bankanın dayattığı hizmet sözleşmesini imzalamak istemiyorum. O nedenle maaşımın bankaya isme yapılmasını, yada başka bankada mevcut olan ...... hesabıma yatırılmasını istiyorum şeklinde. 
Ayrıca Postbank alternatifide var. Tabi oradada o sözleşme yok ise.

Maaş isme yatırılsa bankanın isme yatan parada takas mahsup hakkı yokmudur.

Cevap: Banka protokolü ve çalışanın hesap açmak için sözleşme imzalamaya zorlanması.

Ban sözleşme izalamadan nasıl maaşınızı alabileceksinize cevap verdim.Takas ve mahsubu bilemem. 
Takas ve mahsuptan çekintiniz nedir?

Alıntı:

ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı

Ban sözleşme izalamadan nasıl maaşınızı alabileceksinize cevap verdim.Takas ve mahsubu bilemem. 
Takas ve mahsuptan çekintiniz nedir?

Maaşımda zaten icra var tekrar kesinti olmaması için.

Maaşınızdan icra nedeni ile kesilen para ile sözleşmedeki bu maddenin ilgisi yokki. Sözleşmedeki bu maddeler olmadanda maaşınızdan icra kesintisi olabilir.

Alıntı:

osmanandac rumuzlu üyeden alıntı

Maaşımda zaten icra var tekrar kesinti olmaması için.

Maaş alacak olduğunuz bankaya ödenmeyen kredi / kart borcunuz mu var, ne tür bir kesinti yapacak ki banka?

Evet kredi borcum bulunmakta, öde kurtul gibi zekice onermeler yapmayınız lütfen.

Baştan bunu söyleseniz bizde kaç gündür defalarca ileti yazıp durmayacaktık. Banka ile protokol yapan kurum müdürü  ile konuşun sorunu anlatın, yaşadığınız problemden dolayı başka bankaya veya postbank üzerinden maaş almak istediğinizi yada sizin istediğiniz şeklide sözleşme imzalamak istediğinizi banka ile protokol yapıldığı gerekçesi ile istemediği sözleşmenin dayatılamayacağını bankanın sözleşmesini  kabül etmediğinizden dolayı hesap açmadığını bu sözleşmenin çıkarlarınıza ters düştüğünü  falan  sözlü ve yazılı  belirtin. İlla aynı banka olacak diye diretir ve iseler  Aynı şeyi bankaya da yazılı olarak itirazlarda bulunun. Olmadı çalıştığınız kurumun bağlı olduğu bakanlığa durumu bildirin.

Alıntı:

Evet kredi borcum bulunmakta, öde kurtul gibi zekice onermeler yapmayınız lütfen.

Niye? 
Hesap açmak için gereken sözleşmelerdeki varsa bankaya olan  borcunuzu ödemenizle ilgili  düzenlemeleri içeren maddeleri olan sözleşmeyi imzalamadan '' yırtma'' içerikli çözüm daha mı çok zekice?
Kurtulmak değil, kaçmak olunca amaç,
benim diyebileceğim bir şey kalmıyor.
Kolay gelsin

Kurum yetkilisi ile görüştüm. Biz maaşları teblige göre ödüyoruz dedi.  Maliye bakanlığınin tebligine göre bir birimin maaşları aynı banka şubesinden ödenir yazıyor. O yüzden banka üzerinden ödemek zorundayız dedi.

Alıntı:

Kurum yetkilisi ile görüştüm. Biz maaşları teblige göre ödüyoruz dedi.  Maliye bakanlığınin tebligine göre bir birimin maaşları aynı banka şubesinden ödenir yazıyor. O yüzden banka üzerinden ödemek zorundayız dedi.

Banka üzerinden ödenirin anlamı nedir? Hesap zorunlumu turuyorlar? Sizin isminize yatan parada banka üzerinden ödeme olmuş oluyor.