Borcu mirasen size intikal edebilmesi için mirasçısı olmanız gerekmiyor mu?
Printable View
Borcu mirasen size intikal edebilmesi için mirasçısı olmanız gerekmiyor mu?
Av.Engin Bey benim de bir sorum vardı fakat yeni üye olduğum için çok kısıtlıyım.İştirak nafakası hakkındaki sorumu yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
İyi günler kolay gelsin
benim de bi sorunum olucaktı
geçen sene mart ayında babam kolon kanserinden vefat etti ve konut kredisi almıştı vefattan sonra hepimiz hayat sigortası borcu öder bilioduk ama ödemediler ve bizde dava açtık
sorum şu babam krediyi çekerken kanser olduğu belli değildi o sıralarda hastaneye gidip geliyodu fililmler testler sonuçlar için krediyi çektikten 3 gün sonra kanser olduğu ortaya çıktı ve bizde bunu sigortaya beyaan etmedik o üzüntüyle insanın aklından kredi zaten çıkıyodu ama sigorta bize şöle bi cevap verdi kanser olduğunu biliyordunuz ama bize sölemediniz geldiniz kredi çekip sigorta yaptırdınız diye bi cevap aldık şuan dava süreci devam ediyo hakim şahitleri dinlemek için ikinci davayı istedi bizde doktoru şahit olarak götürücez sizce davayı kazanırmıyız ...
Bence kazanırsınız ama bence demekle kesin bir yargıya varılmıyor dava safahatını en iyi bilen avukatınız cevaplayabilir bu sorunuzu.
merhaba dava dilekçemizi antalya sulh hukuk mahkemesine verdik 1 ay geçmeden ben aradım sordum ölen abim izmirde olduğu için davanın oraya yollanacağını soylediler dilekçemizi yollayabilmeleri için tekrar imza istediler gittik verdik. eğer hakim gerekli duyarsa sizi mahkemeye çağırır dinlemek için izmire gitmeniz gerekebilir dediler. dedik burda dinlenemezmiyiz bulunduğumuz şehirde bir avukat tutabilirsiniz o gider sizin yerinize dedi. bulunduğumuz şehirde dinlenemezmiyiz acaba? ve avukat tutmamız gerekiyormu dersiniz biz dilekçemizi verdik e devlette şuan görünüyor teşekkürler
O mümkün değil şimdilik biriniz İzmir'e gidecek veya ordan bir avukat tutacaksınız.
merhaba bir kişinin gitmesi yeterli olurmu? yani dava dilekçesine tüm aile olarak imza attık. bir kişi giderse ona vekalet falan verilmesi gerekiyormu noterden. avukat tutmamızın bize getirisi ne olur davaya bir kaytkısı olurmu dersiniz . yani bir avukata kardeşim sormuş 700 tl civarında bir para istemiş takibi için. ve bu davalarda hakim bazen davacıları dinlemeden karar verebiliyormu acaba onuda merak ettim
Hasımsız bir dava olduğu için bir kişinin bile davayı takip etmesiyle diğerlerinin gelmemesi halinde düşmeyeceğini sanıyorum ama belli olmaz belki alacaklılardan müdahil olan olur hasımlı hale gelir düşebilir de riske girmeyin hepiniz birlikte notere gidip aynı vekaletle avukata vekalete verin 700 lira istemişse bedava yani avukattan başkasına vekalet veremezsiniz mahkemelerde.
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum. az önce e-devletten baktığımda aşağıdaki şekilde gösteriyor duruşma günü verilmiş
Dosya Türü Hukuk Dava Dosyası
Açılış Tarihi 25/09/2014
Dosya Durumu Tensip zaptı hazırlandı
Dava Türü Mirasın Gerçek Reddi
Duruşma Günü Saati İşlem Sonuç
04/11/2014 10:00 Duruşma Günü Verildi